Galeria
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
wacek niewiem jak będziesz to montował na zawiasach ale możesz mieć problemy z zwisem.
Nikiel to jest tak kazdy ma swoją ręke i upodobania najważniejsze że klienci zadowoleni
.U rowa początek balustrady jest the best , ja widze dwa mankamenty kture można inaczej przejście ze schodóuw na piętro jest załamane w kącie prostym i widać to na dwóch zwojach , a osobiście
drążni mie zwoje odbite lustrzanie w serce co jest widoczne na tarasie w nadmiarze
Nikiel to jest tak kazdy ma swoją ręke i upodobania najważniejsze że klienci zadowoleni
dzieki zk myslalem o tym sposobie, ale faktycznie szkoda mi bylo materialu
Musze to jeszcze raz rozwarzyć. Row jaki przekroj maja te plaskowniki? Widzialem tez gdzies balustrade w Twoim wykonaniu z plaskownika i z "brzuchami" jak wyginasz plaskowniki do tego ksztaltu? Nadmienie, ze plaskowniki były gietę na wysoki kant. Nie wiem jak to sprecyzowac. Jakbys do ostatniej balustrady z galerii dodał "brzuchy" yyy mam nadzieje, ze kumasz
Wacek to jest brama z projektu ktory wrzuciles kilka stron wczesniej??
Row, elegancko wyszedł ci ten początek + przełamanie tez ma swoją fajną formę, pierwsze piętro jest, jak dla mnie, pretensjonalne, przez niby symetryczność wzoru. Chyba lepiej gdybyś pociągną tę formę do samego końca jako jedną całość. Ewentualnie ostatni fragment juz na pierwszym piętrze wyjść nawet trochę na ścianę. Jak widzisz nie pierwsza opinia w ten deseń, początek extra dalej już nie, ale jako całość czyste, schludne, klient powinien być szczęśliwy - co ważne.
Wacek, twoja brama na etapie projektu jest słaba, a to co na zdjęciach to tylko konsekwencja tego projektu. Mimo, że to wszystko z wolnej ręki robione, niestety sprawia wrażenie "skrępowanej", "pomarszczonej". Brama to naprawde trudny temat, szczególnie jak staramy się zrobić bogatą formę, im więcej elementów, które ze sobą przystają tym taka kompozycja jest trudniejsza do skomponowania. Czasami warto przystopować z ilością różnych elementów a skupić się na jednym detalu, ornamęcie który dominuje, a całą reszta tylko dopełnia i podkreśla ten detal. U twojej bramie nie ma ciężaru optycznego, wzrok przez klika sekund biega po całej bramie i nie może jej ogarnąć, objąć jako całość. Jeśli w przyszłości bedziesz projektował kolejną bramę, ogrodzenie, balustradę spróbuj ten projekt pokazać do ogólenj opinii, chyba, że nie czujesz się na siłach aby się afiszować to zawsze możesz podesłać do klilku osób na PW.
Chłopaki to tyle uwag ode mnie.
Wacek, twoja brama na etapie projektu jest słaba, a to co na zdjęciach to tylko konsekwencja tego projektu. Mimo, że to wszystko z wolnej ręki robione, niestety sprawia wrażenie "skrępowanej", "pomarszczonej". Brama to naprawde trudny temat, szczególnie jak staramy się zrobić bogatą formę, im więcej elementów, które ze sobą przystają tym taka kompozycja jest trudniejsza do skomponowania. Czasami warto przystopować z ilością różnych elementów a skupić się na jednym detalu, ornamęcie który dominuje, a całą reszta tylko dopełnia i podkreśla ten detal. U twojej bramie nie ma ciężaru optycznego, wzrok przez klika sekund biega po całej bramie i nie może jej ogarnąć, objąć jako całość. Jeśli w przyszłości bedziesz projektował kolejną bramę, ogrodzenie, balustradę spróbuj ten projekt pokazać do ogólenj opinii, chyba, że nie czujesz się na siłach aby się afiszować to zawsze możesz podesłać do klilku osób na PW.
Chłopaki to tyle uwag ode mnie.
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Będzie dobrze .Wacek da radę .Jak ją wykończy i zamontuje w plenerze to będzie zupełnie inaczej niż w ciemnym warsztacie,swoją drogą bardzo odskoczyłeś od projektu,projekt był dziabisty i zrobiłbym wszystko by z wykonaniem zbliżyć się do niego,Sądziłem z projektu,że wypełnienie bramy będzie raczej z różnego asortymentu płaskowników????.Ja w nowy rok wszedłem z realizacją takiej balustradki.Wypełnienie z okrągłego fakturowanego pręta Fi 16-12,pochwyt płaskownik40x8 na płaskowniku20x8.Balustradka jest już zamontowana jak będę miał dostęp do aparatu to zrobię zdjęcie i wkleję.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2012, 06:55 przez BANAN, łącznie zmieniany 1 raz.
Kontakt 517355290
zk pokaż jakieś swoje projekty,drażniące jest to że krytykujesz czyjeś robotę nie pokazawszy na co Cię stać,jest to trochę niestosowne w stosunku do kolegów i mnie.
z poważaniem RW.
z poważaniem RW.
KOWALSTWO MOJA PASJA MÓJ SPOSÓB NA ŻYCIE
http://www.youtube.com/watch?v=9XGe0fDWWes
http://www.youtube.com/watch?v=9UA1kF9RKPs
http://www.youtube.com/watch?v=9XGe0fDWWes
http://www.youtube.com/watch?v=9UA1kF9RKPs
cze ornatus , co do balkonu to najpierw robiłem surowy balkon z brzuchami ,potem na to doginałem poszczególne elementy i naspawywałem , potem wypieszczenie dekoru i na koniec wyciecie prętów i wstawienie decoru, przed cięciem należy całość pozczepiać cięciwami aby ci sie balustrada nie rozleciała i nie straciła osi
Brama kolegi Wacka faktycznie na tym etapie wygląda dziwnie, ale mam nadzieje że jak będzie gotowa to będzie ok
Myślę że forum na tyle sie zmieniło że mogę wstawić kilka zdjęć prac które wykonuje na co dzień, typowe składanie z gotowców, ale jeśli koledzy komentując to może coś jeszcze będę w stanie poprawić
Brama kolegi Wacka faktycznie na tym etapie wygląda dziwnie, ale mam nadzieje że jak będzie gotowa to będzie ok
Myślę że forum na tyle sie zmieniło że mogę wstawić kilka zdjęć prac które wykonuje na co dzień, typowe składanie z gotowców, ale jeśli koledzy komentując to może coś jeszcze będę w stanie poprawić
- Agnieszka Pasek
Rzucam na żer krytyki
Moje najnowsze (większe) prace:
Kuty żyrandol (+ kinkiety -ale na tym mrozie zbyt zimno na montaż).
Łączone za pomocą nitów, ale też niechlubne jak dla mnie spawy - nie moją ręka czynione...
łączone z miedzią, patynowane .
Do tego rynny dachowe(rzygacze) wykonane w całości z miedzi i łańcuchy miedziane kute częściowo na zimno i na gorąco-ciężka praca.
Cóż obiecałam to wklejam.
Pozdrawiam :-)
Moje najnowsze (większe) prace:
Kuty żyrandol (+ kinkiety -ale na tym mrozie zbyt zimno na montaż).
Łączone za pomocą nitów, ale też niechlubne jak dla mnie spawy - nie moją ręka czynione...
łączone z miedzią, patynowane .
Do tego rynny dachowe(rzygacze) wykonane w całości z miedzi i łańcuchy miedziane kute częściowo na zimno i na gorąco-ciężka praca.
Cóż obiecałam to wklejam.
Pozdrawiam :-)
Jolo, w pracach z gotowych elementów liczy się czystość, estetyka łączenia: co widać w kliku twoich realizacjach. Jestem przeciwnikiem wszelkich wycinek i wstawiania zespołów ozdobnych jeśli nie ma ciekawego łączenia pomiędzy tymi elementami, tak jak w twojej balustradzie z płaskownikowym ornamentem. Chociaż na bramie ornament jest nałożony to i tak nie ma w tym finezji. Brama ma dobry podział, dobrą proporcje: na dolny pas z kratką, środkową część z pionowymi prętami i ornamentami oraz górny pas z grotami i C-kami.
Jak widzisz każdy z nas różni sie podejściem do biznesu czego efektem są wzajemne pozytywne i negatywne opinie - stąd moja krytyka.
Jak widzisz każdy z nas różni sie podejściem do biznesu czego efektem są wzajemne pozytywne i negatywne opinie - stąd moja krytyka.
- sid22kudlaty
To może żeby te och, ach i inne emocje trochę opadly, wrzucę kolejną pierdołkę swojego autorstwa:
http://picasaweb.google.com/sid22kudlat ... 8238638114
Ot taki drobiazg. Wazne, ze sie spodobal obdarowanej osobie (to dosc skomplikowane) ;-)
http://picasaweb.google.com/sid22kudlat ... 8238638114
Ot taki drobiazg. Wazne, ze sie spodobal obdarowanej osobie (to dosc skomplikowane) ;-)