prace kseroks1
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Grzegorz K.
- Administrator
łom budowlany
Witam.
Usługi dla ludności czas zacząć ot taki Łom 1500mm 30mm hex NC6.
Strasznie ciężko do rozkucia bałem się ze będzie pękać rozwarstwiać się ale o dziwo jakoś poszło.Ile coś takiego może być warte sensie wykonanie go??
Usługi dla ludności czas zacząć ot taki Łom 1500mm 30mm hex NC6.
Strasznie ciężko do rozkucia bałem się ze będzie pękać rozwarstwiać się ale o dziwo jakoś poszło.Ile coś takiego może być warte sensie wykonanie go??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
bey z tym czasem pracy nie przesadzaj. Czas pracy stosuje się gdy nie wiesz ile wyrób może kosztować tutaj masz na przykład kseroks1, http://www.narzedzianonstop.pl/ogolnobu ... 34584.html czyli 84 złoty to górna granica, i była to najwyższa cena za łom jaką znalazłem w internecie, przeważnie w granicach 60-70zł cena się kształtował za łom dł 1600.
Jeśli zaś z materiału powierzonego to sam musisz ocenić.
Osobiście uważam, iż tak wykonany łom jest bardzo nieprzydatny, brakuje przecinaka, zaś wygięcie przebijaka pod kątem jest wielce nieergonomiczne. W zasadzie tego nawet łomem bym nie nazwał tylko długą łapką (wskazuje na to wygięcie po stronie z przebijakiem).
Takie wygięcie, ale przecinaka a nie przebijaka w łomie widywałem w łomach budowanych, przeróbkach służących jako dźwignia pomocna w przetaczaniu cystern kolejowych itp. (Oczywiście są specjalne kolejówki z jak najgrubszy i najdłuższy max 1800 prętów z dospawaną lub wykutą na końcu stópką specyficznie ukształtowaną. Największe bydle które używałem miało właśnie, 1800*40, nie pytajcie z czego ani ile ważyło, ale swoją wagę miało
).
Na szczęście to dla klienta robiłeś, więc to jego spraw, że będzie niewygodny i mało przydatny jako łom budowlany.
W zasadzie to mi wygląd na cuś użytecznego do wywarzania drzwi
(wytrychy też przygotowujesz
), bo na budowie moim zdaniem raczej bardziej przydatne do wyjmowania gwoździ lepiej sprawdzające są krótsze łapki tak 600, a łomy proste z przecinakiem.
Jeśli zaś z materiału powierzonego to sam musisz ocenić.
Osobiście uważam, iż tak wykonany łom jest bardzo nieprzydatny, brakuje przecinaka, zaś wygięcie przebijaka pod kątem jest wielce nieergonomiczne. W zasadzie tego nawet łomem bym nie nazwał tylko długą łapką (wskazuje na to wygięcie po stronie z przebijakiem).
Takie wygięcie, ale przecinaka a nie przebijaka w łomie widywałem w łomach budowanych, przeróbkach służących jako dźwignia pomocna w przetaczaniu cystern kolejowych itp. (Oczywiście są specjalne kolejówki z jak najgrubszy i najdłuższy max 1800 prętów z dospawaną lub wykutą na końcu stópką specyficznie ukształtowaną. Największe bydle które używałem miało właśnie, 1800*40, nie pytajcie z czego ani ile ważyło, ale swoją wagę miało
Na szczęście to dla klienta robiłeś, więc to jego spraw, że będzie niewygodny i mało przydatny jako łom budowlany.
W zasadzie to mi wygląd na cuś użytecznego do wywarzania drzwi
Klient sobie zażyczył właśnie taką łapkę/łom a że nie jest poręczny z tym wygięciem to ja wiem bo sobie zrobiłem już dawno temu taki prosty identyczny jak na załączonej przez kolegę stronie www. nad wytrychami się nie zastanawiałem ale to mógł by być interes życia HEHE ale raczej na krótką metę<taki żart> A co do ceny za ten nazwijmy to przyrząd myślę za jak powiem 45PLN to się nie powinien krzywić.
Stal została zahartowana i potem odpuszczona
końcówka została rozcięta rzecz jasna po kowalsku na gorąco za pomocą przecinaka który to nie powiem ale miał opory z tą NC6 ale jakoś tam powoli na 2 podgrzania dał radę następnie całość lekko oszlifowana i do klienta
Stal została zahartowana i potem odpuszczona
końcówka została rozcięta rzecz jasna po kowalsku na gorąco za pomocą przecinaka który to nie powiem ale miał opory z tą NC6 ale jakoś tam powoli na 2 podgrzania dał radę następnie całość lekko oszlifowana i do klienta
popielnica skończona
w końcu ukończona 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.