Galeria
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Wraz z Salaputro, w chwili krótkiego oddechu pomiędzy większymi pracami, takie małe tech-minimalistyczne ogrodzenie posesji domu pasywnego. Kontynuacja technik nitowania trochę w innej konwencji, wraz z matrycowym otworowaniem o dokładności +/- 0,2mm (dla matematyków 200 mikrometrów) Ogrodzenie typu "LEGO - TECHNIK" czyli 160 elementów ocynkowanych ogniowo składanych na miejscu realizacji. Pręty płaskie 100/8, IPE 100, C-100. Czas montażu 12 godzin.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Tomek Błotnicki
- Kontakt:
Może nie uwierzycie, ale zawsze chciałem robić takie proste rzeczy ze smakiem. Tylko jakoś nigdy sie nie udawalo. Uwielbiam takie klimaty. Brakuje mi tylko np. żeby jeden płaskol był pogięty jak z papieru, albo, żeby zamiast klamki była w plaskolu odciśnieta dłoń, albo jakby ktoś wyrwał kawałek plaskola. Takie tam moje marzenia...
ale super

ale super
szkoda że te płaskowniki nie mają kolorku, np zielony ciemny mat, mmmm, miodzio
--------------------------
marcinie blachę giołem młotkiem na podworku , na ziemi , najpierw z jednej strony robiłem trzy linie wgłębień potem z drugiej strony między tamtymi, i jakoś wyszło , blacha 0,8mm,
od tyłu blacha prosta z delikatną fakturą, liście palone odręcznie plazmą z odpadów blachy po wycinaniu drzewka,trawa też palona , po ździebełku
niklu, na balustradzie 1m nie zrobisz drzewka proporcjonalnego , chyba że takie małe , chodziło też o to aby wielkość drzewa była proporcjonalna do wielkości balkonu,
myślę że na bramie będzie lepsze
marcinie blachę giołem młotkiem na podworku , na ziemi , najpierw z jednej strony robiłem trzy linie wgłębień potem z drugiej strony między tamtymi, i jakoś wyszło , blacha 0,8mm,
od tyłu blacha prosta z delikatną fakturą, liście palone odręcznie plazmą z odpadów blachy po wycinaniu drzewka,trawa też palona , po ździebełku
niklu, na balustradzie 1m nie zrobisz drzewka proporcjonalnego , chyba że takie małe , chodziło też o to aby wielkość drzewa była proporcjonalna do wielkości balkonu,
myślę że na bramie będzie lepsze
- sid22kudlaty
Udłubałem ostatnimi czasy:
http://picasaweb.google.com/kowalsid/Mo ... 7478282562
http://picasaweb.google.com/kowalsid/Mo ... 7478282562
- Grzegorz K.
- Administrator
- sid22kudlaty
- sid22kudlaty