FAQ Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Farba nigdy nie będzie nieznacznie lepsza od cynkowania czy to galwanicznego czy elektrolitycznego. Ona jest po prostu dużo gorsza. To jest tak, że stal można pospawać, można i pokleić jakimiś super nowoczesnymi klejami. Jedno i drugie trzyma, ale czy jest to nieznaczna różnica? Z farbą jest tak samo.
nie zgodze się z toba , farba cynkowa jest o wiele lepsza od cynkowania galwanicznego (elektrolitycznego jak napisałeś) , zdarza się ze na słupki przy bramach zakładamy daszki tzw. kapy , a ponieważ niedaleko jest cynkownia galwaniczna więc korzystam, cynkuje maskownice , daszki, itp , i po założeniu daszka na słupek po roku jest zardzewiały od środka , po użyciu farby cynkowej taka sytuacja nie ma miejsca nawet po 5 latach, powłoka cynku galwanicznego jest bardzo cienka,
a porównanie do ocynku ogniowego powinno być robione przy takiej samej grubości powłoki farby i cynku, za zwyczaj robiąc zaprawki warstwa farby jest o wiele cieńsza niż cynku,
opinie zawsze będą się różnić bo każdy z nas urzywa innej farby zaprawowej ,lepszej lub gorszej
zresztą farba zaprawowa z dopuszczeniami np dla IBDiM , jest używana na mostach i wiaduktach, więc jest to technologia sprawdzona i dopuszczona , kwestią dyskusyjną jest tylko gęstość i jakość farby w sprayu
i nie porównuj spawania do klejenia klejem ,
lepsze porównanie było by, spawanie - lutowanie
a porównanie do ocynku ogniowego powinno być robione przy takiej samej grubości powłoki farby i cynku, za zwyczaj robiąc zaprawki warstwa farby jest o wiele cieńsza niż cynku,
opinie zawsze będą się różnić bo każdy z nas urzywa innej farby zaprawowej ,lepszej lub gorszej
zresztą farba zaprawowa z dopuszczeniami np dla IBDiM , jest używana na mostach i wiaduktach, więc jest to technologia sprawdzona i dopuszczona , kwestią dyskusyjną jest tylko gęstość i jakość farby w sprayu
i nie porównuj spawania do klejenia klejem ,
lepsze porównanie było by, spawanie - lutowanie
Ostatnio zmieniony 03 lut 2011, 20:14 przez jolo, łącznie zmieniany 1 raz.
to chyba sporo "odpadu" (prochu) będzie z tego koksu ?
A ja mam takie pytanie co to za przedmiot na zdjęciu po lewej stronie w kształcie podkowy po lewej stronie. Sąsiad mówi że jest to jedna z trzech elementów do naciągania raf czyli obręczy żelaznych na koła
HOWGh
Ps. Wszystkie przedmioty uratowała dla mnie moja znajoma.

A ja mam takie pytanie co to za przedmiot na zdjęciu po lewej stronie w kształcie podkowy po lewej stronie. Sąsiad mówi że jest to jedna z trzech elementów do naciągania raf czyli obręczy żelaznych na koła
HOWGh
Ps. Wszystkie przedmioty uratowała dla mnie moja znajoma.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- marcinello
- Kontakt: