FAQ Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: FAQ Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
Edmar, Kowalstwo Artystyczne Zagórscy specjalizują się m.in. w tego typu konstrukcjach.
To rzut beretem od Ciebie, kole Bochni.
To rzut beretem od Ciebie, kole Bochni.
- Dracorian
- forumoholik
Poszukuję solidnego kamienia wodnego do ostrzenia.
Jak sądzicie dobry wybór?
http://allegro.pl/kamien-wodny-ostrzalk ... 29246.html
Może coś polecicie?
Jak sądzicie dobry wybór?
http://allegro.pl/kamien-wodny-ostrzalk ... 29246.html
Może coś polecicie?
Dobrym kowalem będziesz tylko wtedy,,kiedy to lubisz
Sprawdź ofertę sklepu dluta.pl
sklep dla stolarzy z działem zawierającym artykuły do ostrzenia dlut i noży strugow
sklep dla stolarzy z działem zawierającym artykuły do ostrzenia dlut i noży strugow
- Dracorian
- forumoholik
Dzięki 
Zobacz ten https://dluta.pl/ostrzenie/oselki-synte ... 03000.html
Chinole to robia dobra porcelane nie osełki. Ja z tej strony mam kilka oselek i sa ok, najlepsze sa te kamienie naturalne ostrzenie na osełce naturalnej to czysta przyjemnosc
Chinole to robia dobra porcelane nie osełki. Ja z tej strony mam kilka oselek i sa ok, najlepsze sa te kamienie naturalne ostrzenie na osełce naturalnej to czysta przyjemnosc
blob
- Dracorian
- forumoholik
Czytam opinię i chyba warto...ból tylko,że podstawka osobno 
Podstawke sam robiłem metrowy pret gwintowany m8 oczywiscie nierdzewny, pare deseczek troche gumy i podstawka lepsza jak sklepowa. Gdzies na necie były filmy jak zrobic.
blob
Blob pokaż patent na zdjęciu.
Dla czego mam cały czas taką sama ilość postów od ostatniej wizyty stare posty nie kasuja mi sie dla czego tak mam.
Co jest lepsze palenisko (otwarte) czy piec Kowalski ( zamknięty) zaczynam organizować swój kącik i niebadzo wiem jaka między tym różnica, a na dwa stanowiska niemam miejsca 
-
zielony 58
Może tutaj zadam pytanie, by nie zaśmiecać w temacie - Galeria. Przeglądając prace kolegi Brona , był przedstawiony problem z koronkami z frezów trepanacyjnych do kształtowania końcówek rur. Też mam ten problem z wyłamaniem zębów w koronce .
Kolega Jacenty napisał " Do przycinania końcówek rurki służą specjalne, przystosowane do tego typu manewrów nożyce."
Moje pytania dotyczą : czym przecinać rurki ze stali nierdzewnej o ściance np. 2 mm i jak radzą sobie te nożyce na rurkach ze stali nierdzewnej ?
Kolega Jacenty napisał " Do przycinania końcówek rurki służą specjalne, przystosowane do tego typu manewrów nożyce."
Moje pytania dotyczą : czym przecinać rurki ze stali nierdzewnej o ściance np. 2 mm i jak radzą sobie te nożyce na rurkach ze stali nierdzewnej ?
Grzegorzu - po nicku domyślam się, że tak masz na imię - nie wiem jak Ci odpowiedzieć aby nie urazić.GrzesQ90 pisze:Co jest lepsze palenisko (otwarte) czy piec Kowalski ( zamknięty) ................ i nie bardzo wiem jaka między tym różnica
Co do pierwszej części Twojego pytania już byłem skłonny odpowiedzieć, to jego końcowa treść (pozwoliłem sobie podkreślić) zdecydowanie od tego mnie odwiodła ... i chyba a tym skończę.
- Dracorian
- forumoholik
Co do paleniska.
Z tego co wiem coś takiego jak piec kowalski nie istnieje.Oba to paleniska.
Rożnica?
Otwarte jak dla mnie jest lepsze.
Nagrzać można identycznie dużo większe elementy składające się nawet z kilku części (np. kowalstwo artystyczne ).Zamknięte nie ma specjalnych właściwości z tego co wiem.
Z tego co wiem coś takiego jak piec kowalski nie istnieje.Oba to paleniska.
Rożnica?
Otwarte jak dla mnie jest lepsze.
Nagrzać można identycznie dużo większe elementy składające się nawet z kilku części (np. kowalstwo artystyczne ).Zamknięte nie ma specjalnych właściwości z tego co wiem.
-
egojack1
[quote="Dracorian".Zamknięte nie ma specjalnych właściwości z tego co wiem.[/quote]
Rozumiem, że chodzi o zamknięte koksowe. Różnica pomiędzy zamkniętym a otwartym poza kwestiami o których wspominasz dotyczy m. in. sprawności, a tym samym zużycia paliwa.
Rozumiem, że chodzi o zamknięte koksowe. Różnica pomiędzy zamkniętym a otwartym poza kwestiami o których wspominasz dotyczy m. in. sprawności, a tym samym zużycia paliwa.
Dzięki za odpowiedź
trochę źle sformułowałem pytanie chodziło mi ogólnie o różnice w zużyciu paliwa.