kopiowanie prac

Techniki używane obecnie, kowalstwo artystyczne

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 30 sty 2012, 11:14

Swoją drogą dawaj tu adres strony tego typa,trochę mu dopieczemy,chyba,że chcesz to załatwić sam.
Kontakt 517355290

Awatar użytkownika
harlem
Kontakt:

Post autor: harlem » 30 sty 2012, 18:32

J&S/ teraz przyjrzałem się dokładnie twojej pracy i kolesia-złodzieja. Gość mega nieudolnie dokonał retuszu, zmienił kolor elewacji budynku ale majtneło mu się i zahaczył o daszek słupka bramowego, nie udało mu się dokładnie wymazać okna i drzwi piwnicznych. Zmienił też kolor budynku gospodarczego i podciął całe zdjęcie od góry. Żenada, podłożył się, więc ja bym skorzystał z udupienia jegomościa. Działaj i nie odpuszczaj.

dara

Post autor: dara » 30 sty 2012, 22:43

a jeśli kolega złodziejaszek podgląda forum i już kijaszki struga na tych co chcą mu dowalić?
:mrgreen:

Awatar użytkownika
harlem
Kontakt:

Post autor: harlem » 30 sty 2012, 23:07

no to koleżko dara, powinieneś się czuć zagrożony gdyż to ty nawoływałeś do linczu, obicia mordy itd itd. 8)

dara

Post autor: dara » 31 sty 2012, 03:00

E tam
jak raz zaczniesz się bać kolego harlem to do samej śmierci będziesz się bał.
Polecam ziarnka bielunia,zmieniają świadomość i uodparniają na babskie fochy :D
Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 19:06 przez dara, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kuba
Moderator

Post autor: Kuba » 31 sty 2012, 12:23

fakt ten bieluń daje ostro po bani mam tego troche :D

dara

Post autor: dara » 31 sty 2012, 19:11

Ale na poważnie - Samo umieszczenie cudzej pracy w reklamie jest oszustwem handlowym.
Uważam że egzekwowanie zapłaty od takiego ananasa jest najlepszą opcją.

Można zrobić jeszcze tak że ktoś zamówi tą bramę ale żeby była identyczna oszust na pewno nie wywiąże się z umowy i można go będzie po sądach wlec.

Jeśli to Asmet to już usunął fotki z galerii,znaczy że zagląda na forum.

John i Stanley

Post autor: John i Stanley » 02 lut 2012, 11:53

Twardziel :D nie usunął pracy i prawdopodobnie tu nie zagląda.
Jego strona:
http://as-met.com.pl/

"rzeczy niemożliwe wykonuje od razu, a na cuda trzeba poczekać" - poeta :lol:

Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin » 02 lut 2012, 12:13

Zrób jakiś skan strony żeby mieć dowód na wykorzystanie twojego zdjęcia a później wybierz się do niego i powiedz parę słów. Bez sensu tak się szarpać, szkoda nerwów, załatw to od razu i z głowy ;)
Młodości nie kupisz, ani nie sprzedasz

Awatar użytkownika
krzysieklup
Kontakt:

Post autor: krzysieklup » 02 lut 2012, 12:34

Zapewne inne rzeczy też nie są jego , warto by popytać , pooglądać strony w internecie

dara

Post autor: dara » 02 lut 2012, 13:38

http://asmet.80.pl/
Z tad moja pomylka
Robi sie coraz ciekawiej...

Awatar użytkownika
stefanik

Post autor: stefanik » 02 lut 2012, 13:53

Tak na szybko to większość krat , kilka bram, łóżko nie są NA PEWNO autorstwa tego "miszcza" - nie wiem co myśleć o tym, żenujące to to i słabe.
Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma dwa głosy, a profesor uniwersytetu jeden.

ateem

Post autor: ateem » 03 lut 2012, 08:03

Marcin pisze:Zrób jakiś skan strony żeby mieć dowód na wykorzystanie twojego zdjęcia a później wybierz się do niego i powiedz parę słów
idź na Policję wpierw, niech ona zabezpieczy dowody. Jak ziomka uprzedzisz, to pozamiata stronkę i nic nie wyszarpiesz od niego. Idziesz na Policję z oryginałem zdjęcia zrobionym przez Ciebie (bo chodzi o wykorzystanie Twojego zdjęcia) i mówisz im o co be. Oni zabezpieczają stronę ziomka, rzeczoznawca czy inny typ bada te zdjęcia, stwierdza plagiat i dalej już proqratura przejmuje pałeczkę.
Jedno co, to trzeba pomyśleć o mądrym zarzucie dla ziomka, coby niską szkodliwością społeczną się nie wykręcił. Może to być wprowadzanie w błąd klientów co do jakości wyrobów (np. lewaruje się czyimiś pracami, bo jego nie są takie ładne czy coś), czyli oszustwo handlowe, po drugie plagiat zdjęcia i kilka takich możliwości powymyślać, niech policja to zapisze w protokole. Kilka paragrafów wymyśl to nie wykręci się za łatwo. Aha i żądaj od niego informacji na jego stronie internetowej, że wykorzystywał zdjęcia cudzych prac (niech poda, że to Ty zrobiłeś a nie on, niech Ci reklamę za to zrobi) jako forma rehabilitacji :)

Awatar użytkownika
nibylung
Kontakt:

Post autor: nibylung » 03 lut 2012, 09:27

Co tu dużo gadać idż do adwokata on ci wszystko dokładnie powie co i jak i na co możesz liczyć potem wystawisz facetowi rachunek i już

Awatar użytkownika
reneq

Post autor: reneq » 14 lut 2012, 12:53

:mrgreen:
mnie ktoś też 'wiernie' skopiował

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „KOWALSTWO WSPÓŁCZESNE - blacksmithing”