FAQ Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
temat palenisko
widziałem kilka modeli najbardziej spodobało mi się na stole blaszanym z dziurami i nawiewem od dołu plus okap na spaliny.
pytanie co do konstrukcji wg was jak często powinny być dziury w blaszcze na koks itp
70x70 cm oraz jakiej średnicy ?
( cały stół 1x1m )
jakieś konstruktywne rady ?
widziałem kilka modeli najbardziej spodobało mi się na stole blaszanym z dziurami i nawiewem od dołu plus okap na spaliny.
pytanie co do konstrukcji wg was jak często powinny być dziury w blaszcze na koks itp
70x70 cm oraz jakiej średnicy ?
( cały stół 1x1m )
jakieś konstruktywne rady ?
Witam.Chciałem się was doradzić jak dobierać elementy w bramach i przęsłach.Nie jestem kowalem bliżej mi do składacza.Ale chciałbym aby wyroby miały jakieś ręce i nogi.
Chodzi mi dokładnie o proporcje np.Brama z profilu 20x20 to czy zawsze należy wykorzystywać wszystkie elementy w bramie np.C z pręta 12x12.Jak ma się również rzecz w przypadku innych przekrojów.Jest jakaś tajemna zasada.?
Oraz pytanie,dlaczego niektórzy dzielą bramę przesuwną na pół dając na środku szyld jak w bramach skrzydłowych.
Chodzi mi dokładnie o proporcje np.Brama z profilu 20x20 to czy zawsze należy wykorzystywać wszystkie elementy w bramie np.C z pręta 12x12.Jak ma się również rzecz w przypadku innych przekrojów.Jest jakaś tajemna zasada.?
Oraz pytanie,dlaczego niektórzy dzielą bramę przesuwną na pół dając na środku szyld jak w bramach skrzydłowych.
Sorry ,ale pierwszego pytania nie kumam nie trzeba być kowalem żeby wiedzieć jak poukładać ozdoby w bramie, czy w przęśle,czy w balustradzie,jeżeli nie wiesz tak banalnie prostych rzeczy to chyba nie jesteś nawet składakiem.Co do bramy przesuwnej to szyldy są tam jako element ozdobny bo innej funkcji na pewno one w takiej bramie nie sprawują .
Mam małe kuku, chcę zrobić aby słupek przechodził w poręcz , średnica słupka u dołu ok 60mm później zwężka do jakiś 40, a później przechodzi w poręcz na fi30 i tu moje pytanie czy robił ktoś coś takie z rurki bo z pręta to będzie ważyło z tone:) i jeśli dobrze myśle że z rurki to czy grubościenna czy jednak cieńsza. pomóżcie bo mam niezłego ćwieka i mi majówka na myśleniu zleciała.
Robi ktoś w srebrze,bo mam starą bransoletę ,która ma zepsute zapięcie i początkowo chciałem ją naprawić nawet miał mi to zrobić Dara,ale zrobił nara no i wymyśliłem ,żeby ją przerobić na inny wzór chcę zrobić coś takiego jak na fotce łańcuszek z krzyżem no i tak się zastanawiam czy da się to zrobić bez całkowitego przetopu.?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.