Big boys and Wisienka toys.
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Maciej Bieniasz
- Kontakt:
- Maciej Bieniasz
- Kontakt:
- Agnieszka Pasek
Mój nowy nabytek , albo stary raczej ;)
Niestety wielkiego kowadła jeszcze nie znalazłam ale ostatnio udało się wychaczyć na targowisku coś takiego 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Lucius Ebola
- Kontakt:
Ten piecyk do hartowania to wg Mardinusowych rad? Co to jest to szare na zewnątrz, bo chyba nie farba? jakaś izolacja? I jak zrobiłeś, że tak dobrze temperaturę trzyma? Z tego co pamiętam Mardinus ma identyko grzałki, a wydaje mi się, że mówił że dłużej się rozgrzewa. Może to zależy od wielkości pieca, a może też od tego, że on mówił o wygrzewaniu pieca z wsadem...
A to moje wczorajsze fanty. Od znajomego Pana Leona :-D za niewiele (znaczy 0,5 litra wody ognistej). Oprócz kowadła oczywiście. Mówił że ma jeszcze tego trochę na podwórku i musi pogrzebać, a jak znajdzie to za kolejne 0,5 wiadomo czego zgadnijcie do kogo trafi :-P Pozdrawiam!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"wyciągnij"? ale jak, bo to jest kowadło u mnie na bazie, znaczy moje. Dwurożne 150kg i z jednej strony ma taką półeczkę przy podstawie. A Pan Leon ma też tylko mniejsze, na razie nie ma o nim rozmowy ale myślę że to kwestia podejścia do sprawy (nie z pustymi rękami oczywiście) ...ale ze mnie diabeł
takie rzeczy... i to za alkochol. pozdrawiam! 
:-> heh, ale Pan Leon nie jest, nie był i nie będzie kowalem. To stary znajomy majster taki, wpada czasem do mnie na tokarkę stoczyć wiertło. No i co ja poradzę że wszelkie rozmowy z nim kończą się na jednym temacie (tu znany z wcześniejszych odpowiedzi wysokoprocentowy płyn przetargowy o znikomym znaczeniu strategicznym
) A poza tym jak to wszystko ma leżeć na dworze gdzieś w stercie złomu... 8-)