Młot resorowy do remontu !!!
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Młot resorowy do remontu !!!
Witam serdecznie . Dziś oglądałem starego ''resoraka'' którego wyczaiłem w starym PGR. Znajdowała się tam kuźnia wiec i kowadło 100kg jest , kotlina z kompletnym nadmuchem i parę innych gratów
Młot strasznie zaniedbany, bez silnika , i kowadełek wymagał by pewnie trochę smaru , farby i czasu.
Powiedzcie proszę co myślicie , czy warto cos takiego kupic ile by kosztowały brakujące cześci i ile wart możne być ten młot w takim stanie..??
Młot strasznie zaniedbany, bez silnika , i kowadełek wymagał by pewnie trochę smaru , farby i czasu.
Powiedzcie proszę co myślicie , czy warto cos takiego kupic ile by kosztowały brakujące cześci i ile wart możne być ten młot w takim stanie..??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Helga ten-door
Witaj Tholnar:) Dzis dorwałem kierownika tego zakładu który oznajmił mi ze już niedługo odbędzie się wycena całego sprzęt . postaram się zgarnąć ile się da jeśli cena będzie przyzwoita . Kotline sobie zrobiłem wiec tamta pewnie będzie sprzedana .. Zależy mi na kowadle (kowadeł nigdy nie za wiele:)) czas pokarze:)
nie wiem czy tak na prawdę czegoś potrzebuje, bo kuję rzadko tylko pod chmurką na działce;/ ale jak się trafia jakaś okazja to czemu na przyszłość nie skorzystać?:P dlatego właśnie pytam;) ewentualnie mysle nad zdobyciem porządnej prostokątnej kotliny bo w moja okrągła z tarczy hamulcowej drażni mnie przy czymś dłuższym
kowadła też szukam ale na prawdę po mocnej promocji i nie nalogowo bo kloc stali też mi jakoś wystarczył ( powiedzmy:P ) jak do tej pory:)
No ta.
i tak czasem bywa choć z własnego doświadczenia wiem ze sprzęt to podstawa niestety nie wszystko da się zrobić na kawałku szyny czy innego ''ajzola''
Co do kotliny ja sam sobie zrobiłem . Pierwsza miała wymiary 150x150x80 dawała rade ale to stare czasy . Teraz jadę na niedawno zrobionej znacznie większej. Zdjęcia wkleję w tym tygodniu to powiesz mi co o niej myślisz..
Co do kotliny ja sam sobie zrobiłem . Pierwsza miała wymiary 150x150x80 dawała rade ale to stare czasy . Teraz jadę na niedawno zrobionej znacznie większej. Zdjęcia wkleję w tym tygodniu to powiesz mi co o niej myślisz..
W kuźni życia swego myśli swe wykuwam...
-
bozy_kovka
- Kontakt:
Re: Młot resorowy do remontu !!!
I jak kolego Kruk - kupiłeś ten młot ?
-
egojack1
Re: Młot resorowy do remontu !!!
Kol. Kruk był ostatnio na forum 22 lutego 2013 roku, raczej nie odpowie....bozy_kovka pisze:I jak kolego Kruk - kupiłeś ten młot ?