Witam,
chcę kupić ściernice do szlifierki stołowej (elna fi200) z przeznaczeniem do ostrzenia wierteł, noży tokarskich.
Poradźcie co kupić, jaki typ ziarna, jaki kolor,... Chociaż sam kolor to za mało Im więcej informacji tym lepiej
Dzięki
Człowiek został stworzony przez miłość, dlatego ona tak bardzo go pociąga. J.M.Vianey
Kuba, właśnie o rozmiar ziarna mnie się rozchodzi, możesz podać w liczbach rozmiar ziarna?
Niby zakup tarczy to nie zakup auta , ale głupio będzie kupić źle dobraną tarczę. Pytam, bo nie mam doświadczenia w ostrzeniu noży tokarskich..
Człowiek został stworzony przez miłość, dlatego ona tak bardzo go pociąga. J.M.Vianey
Z wyborem ściernicy po kolorze warto uważać. Co tańsi producenci lub towarzysze z Chin się wycwanili i narzędzia z podstawowego elektrokorundu barwią tak, że wyglądają jak te szlachetniejsze .
Tak było z Nortonem i bodajże 3M, którzy robili niebieskie krążki ścierne z droższego cyrkonu i jak zrobił się popularny pogląd że niebieski dobrze szlifuje to nagle pojawił się wysyp barwionej na niebiesko chińszczyzny .
Totals
Liczba postów: 111828
Liczba tematów: 5747
Total Announcements: 5
Total Stickies: 32
Total Attachments: 24976
Topics per day: 1
Posts per day: 18
Users per day: 1
Topics per user: 2
Posts per user: 33
Posts per topic: 19