Przeróbka szlifierki stołowej
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
kowalik1987
- Kontakt:
Przeróbka szlifierki stołowej
Czy że szlifierki stolowej z Castorama 250w 2850 obr/min jest sens robić szlifierki taśmowa??
Re: Przeróbka szlifierki stołowej
Przychylam się do przedmówcy
No jasne, że nie, jak przedmówcykowalik1987 pisze:Czy że szlifierki stolowej z Castorama 250w 2850 obr/min jest sens robić szlifierki taśmowa??
-
bambus1121
Nie ma sensu, za te pieniądze lepiej z drugiej ręki kupić silnik kołnierzowy, przynajmniej 1kW, zostanie ci jeszcze pieniędzy na kilka rolek, dołożysz trochę pracy, materiału, ewentualnie jak masz dostęp do plazmy/lasera rysujesz korpus i wychodzi ci dokładnie to czego potrzebujesz, a nie jest to trudne:)
Wiem autorytetem nie jestem, ale mam taką szlifierkę.
Były swego czasu dostępne gotowe małe taśmówki. Ja dostałem części z takiej i przykręciłem w miejsce osłony do szlifierki.
Działać działa. Nóż naostrzyć można. Ale umówmy się, szału nie ma. Z 200 Wat wiele nie wyciśniesz. Jednak na pewno lepiej się szlifuje niż na tarczy. Inwestować w taki słaby sprzęt nie ma sensu.
Teraz mam zamiar zbudować taśmóweczkę na silniku 1,1 KW .
Były swego czasu dostępne gotowe małe taśmówki. Ja dostałem części z takiej i przykręciłem w miejsce osłony do szlifierki.
Działać działa. Nóż naostrzyć można. Ale umówmy się, szału nie ma. Z 200 Wat wiele nie wyciśniesz. Jednak na pewno lepiej się szlifuje niż na tarczy. Inwestować w taki słaby sprzęt nie ma sensu.
Teraz mam zamiar zbudować taśmóweczkę na silniku 1,1 KW .