Uwagami na pewno się podzielę z Wami
Killrathi's knives
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
kilka ścinków zostało - pójdą na próby hartowania. W tej stali to chyba jeszcze u nas nikt nie robił, więc nie bardzo jest kogo się podpytać o doświadczenia. W sumie mam specyfikację tego oraz opis temp. od kowala z Japonii, ale na kilku ścinkach chcę sam przetestować co i jak.
dziękiNomad pisze:Idealne spasowanie! Gratulacje!
ja z kolei mam co do niego wątpliwości - zobaczymy jak wyjdzieZ nowych blanków podoba mi się ten na samym dole.
Marek - nie krępuj się. knifemaking to zabawa w tworzenie a nie zabawa w prawa autorskie. Jeżeli Ci się podoba to rób - dla mnie to wielka rzecz, że ktoś chce się wzorować na moim projekcie. Więc smacznego
ps.
tylko podziel się wynikami pracy
Nie samą stalą człowiek żyje
Na pierwszy ogień idzie etui na scyzoryk - idealnie pasuje na vicka huntsmana, ale inne w podobnym rozmiarze również powinny wygodnie siedzieć:
skóra - jucht, szyta slamem, niewoskowana a jedynie PALCowana - tak miało być

Na drugi ogień - portfelik na amunicję kulową
materiały - jak wyżej
Ideą miał być kompaktowy rozmiar - tak aby można było swobodnie nosić w kieszeni, oraz możliwość zamocowania do paska.

ten egzemplarz jest obecnie na testach u jednego z myśliwych. Jak się sprawdzi to powstanie więcej egzemplarzy. Kolejne wzory ładownic zarówno na kule jak i śrut już w produkcji
i na koniec ciepła jeszcze pochewka do jednego z moich starszych nożyków (przybył do mnie na małe spa po dwóch latach pracy oraz po ubranko)
jucht, slam, woskowana i PALCowana, nit skecany wzmacniający wlot

zdrówka,
killrathi
Na pierwszy ogień idzie etui na scyzoryk - idealnie pasuje na vicka huntsmana, ale inne w podobnym rozmiarze również powinny wygodnie siedzieć:
skóra - jucht, szyta slamem, niewoskowana a jedynie PALCowana - tak miało być

Na drugi ogień - portfelik na amunicję kulową
materiały - jak wyżej
Ideą miał być kompaktowy rozmiar - tak aby można było swobodnie nosić w kieszeni, oraz możliwość zamocowania do paska.

ten egzemplarz jest obecnie na testach u jednego z myśliwych. Jak się sprawdzi to powstanie więcej egzemplarzy. Kolejne wzory ładownic zarówno na kule jak i śrut już w produkcji
i na koniec ciepła jeszcze pochewka do jednego z moich starszych nożyków (przybył do mnie na małe spa po dwóch latach pracy oraz po ubranko)
jucht, slam, woskowana i PALCowana, nit skecany wzmacniający wlot

zdrówka,
killrathi