W taki sposób jak narysowałem ( te czarne to przykręcone płyty wiórowe )

Następnie zamiast gwoździ w tych płaskownikach od zawiasów przytwierdzonych do drzwi, zastąpiłem śrubami z łbem okrągłym na wylot i od środka dodatkowo deskę, zostało to mocno skręcone.
Zamknięcie na kłódkę zrobione z ok. 5mm płaskownika przytwierdzonego do drzwi także śrubami z łbem okrągłym i tak jak na zawiasach od wewnątrz dodatkowo deska. Uchwyt w ścianie to zespawane dwa płaskowniki osadzone w wyrzeźbionym tynku do cegły i przymocowane to dwiema śrubami z łbem okrągłym na wylot przez cegły i od zewnątrz zacementowane.
Kłódka trzpieniowa 60mm dosyć spasowana z uchwytem.
Ale przejdźmy do głównego celu założenia tego tematu, nie wiem czy jest sens kupować najtańszy do tego zamek garażowy typu, Jania ale kolega wczoraj podsunął mi pewien pomysł aby od wewnątrz przymocować grubą sztabę i na środku drzwi jakiś otwór na specjalny klucz i coś tam tłumaczył, że jakiś języczek, zapadki i ta sztaba ma rozpierać się w obydwie strony, sorki, że tak chaotycznie napisałem, lecz jak mi tłumaczył to za bardzo nie mogłem sobie tego wszystkiego zapamiętać. Może znacie ten myk ze sztabą lub podsuniecie lepsze pomysły. I zostały mi także zawiasy, które są zewnętrzne i trzymają się na śrubach M8, w ścianie osadzone na kołkach. Można coś do tego dorobić lub wystarczy zaspawać, też prosiłbym o jakieś propozycję. Najlepiej gdyby to były nie kosztowne zbytnio rzeczy i łatwe do zrobienia a przy tym solidne przed ew. włamaniem.