brama dwuskrzydłowa
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
brama dwuskrzydłowa
Witam,proszę o radę. W załączeniu przesyłam skrzydło bramy zrobioną z profili, ścianka 2mm - czy tyle wytrzyma jak będą dospawane dwa albo trzy zawiasy? Nie będzie się 'rwać'? Czy radzicie jakoś wzmocnić ramę w tym miejscu? Długość skrzydła 312cm.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Helga ten-door
Z tej foty niewiele wynika ,oprócz samych kłopotów przy montażu.
Ta brama po prostu nie będzie działać.!!!!
Nie ma szans na ustawienie poziomu,o wichrowatości nawet nie wspomnę.
Jeśli masz czas to przerób to jak najszybciej.
Przy skrzydle ponad 3,00m,brak naprawdę porządnej ramy,oraz jakichkolwiek stężeń[w układzie trójkąta].
Trzeci zawias nic tu nie da.W miejscu spawania zawiasa profil zwyczajnie się wygnie,pogarszając sytuacje.
Napisz dokładne wymiary skrzydła,oraz przekroje materiału.
Ta brama po prostu nie będzie działać.!!!!
Nie ma szans na ustawienie poziomu,o wichrowatości nawet nie wspomnę.
Jeśli masz czas to przerób to jak najszybciej.
Przy skrzydle ponad 3,00m,brak naprawdę porządnej ramy,oraz jakichkolwiek stężeń[w układzie trójkąta].
Trzeci zawias nic tu nie da.W miejscu spawania zawiasa profil zwyczajnie się wygnie,pogarszając sytuacje.
Napisz dokładne wymiary skrzydła,oraz przekroje materiału.
-
dara
To akurat nie mój projekt i wykonanie, ale też wydawało mi się że się nie sprawdzi i najbardziej obawiam się że zaraz po montażu opadnie i 'porwie' albo wygnie profil (tak jak pisze Helga-ten-door). Generalnie zespawana jest OK, tzn. nie jest zwichrowana. Reszta wymiarów: rama z profili 40x30x2mm, tralki profile 20x20x2mm. Szacuje że skrzydło waży 50kg. Na środku wysoka na 150cm, na bokach 135cm. Przerobienie na przesuwną niestety nie wchodzi w grę. Co można zrobić w tej sytuacji, żeby nie trzeba było jej całkiem rozmontować?
Banan, co to znaczy na wysokości pasów? Niestety nie jestem specem od bram...
Banan, co to znaczy na wysokości pasów? Niestety nie jestem specem od bram...
- Helga ten-door