Zdobienie przez miedziowanie (mini tutek)

Jak się to kuje?

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

dara

Re: Zdobienie przez miedziowanie (mini tutek)

Post autor: dara » 10 sty 2011, 18:21

rav08 pisze:Można w ten sposób wykańczać przedmioty nie narażone na ścieranie (poręcze,balustrady itp.)

Nie wiem jakim cudownym sposobem poręcz może być nie narażona na ścieranie co u dołu jest ta poręcz :mrgreen:
racja :mrgreen:
powinno być:
Można w ten sposób wykańczać przedmioty nie narażone na ścieranie tak jak(narażone są) poręcze,balustrady itp.

sandan co mi chrzanisz o praktyce? od kiedy nałożona bezprądowo miedz ma połysk jak piszesz?

Sandan

Post autor: Sandan » 10 sty 2011, 20:35

Od wyjęcia z roztworu! Dostajesz dokładnie taką powierzchnię jaką miało żelazo, jak było bez połysku to i miedź jest bez połysku, a jak była polerka to i miedź się błyszczy.

Ps. Wrzuciłem więcej grotów, na miedziowanym wyraźnie widać wpływ przygotowania powierzchni na wygląd powłoki. Grot nie był polerowany(ani przed ani po) ani nawet przetarty zwykłą szmatą. Obejrzyj i rozważ czy chrzanię czy nie.
http://fourmkowalskie.home.pl/viewtopic ... 9419#19419

dara

Post autor: dara » 10 sty 2011, 22:29

Sandan pisze:Od wyjęcia z roztworu! Dostajesz dokładnie taką powierzchnię jaką miało żelazo, jak było bez połysku to i miedź jest bez połysku, a jak była polerka to i miedź się błyszczy.
wisz co wydźgałem z moją miłą 3 litry wina ale za cholerę ni boż wim cuś żyk.

Sandan

Post autor: Sandan » 10 sty 2011, 23:29

Mnie najlepiej ostatnio to tylko "koperwas niebieski" do picia podchodzi ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „KROK PO KROKU - tutorial”