Budowa miecha z tego co jest pod ręką.
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Dracorian
- forumoholik
Budowa miecha z tego co jest pod ręką.
O to jak zrobić prosty miech tanim kosztem:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dobrym kowalem będziesz tylko wtedy,,kiedy to lubisz
- Dracorian
- forumoholik
Ale to tylko rurka ma być w palenisku,nie miech.Ja robiłem z dego co jest pod ręką,mam też skóre z dzika ale jest sztywna i ma kupe sierści.Miech spisuje się DOSKONALE!!!Chodz zgadzam się Jacku że skóra jest o nieboo lepsza.
Tylko otwór większy mogłem zrobić,ale małe rzeczy rozgrzewa świetnie na drzewnym
Tylko otwór większy mogłem zrobić,ale małe rzeczy rozgrzewa świetnie na drzewnym
- Dracorian
- forumoholik
Hehe,to może warto gwiazdorzyć.Ale miniaczers
Takich mistrzów kowalskich jak wy to się nie da zawstydzić.Jak patrze na te detale,listki,zakrętasy,zawijasy to szczena opada.Będe próbować i wrzucać prace.
Co do miecha to w przyszłości chce też taki zrobić ale już z jakiejś skóry.
Dziękuje Jacku.
Takich mistrzów kowalskich jak wy to się nie da zawstydzić.Jak patrze na te detale,listki,zakrętasy,zawijasy to szczena opada.Będe próbować i wrzucać prace.
Co do miecha to w przyszłości chce też taki zrobić ale już z jakiejś skóry.
Dziękuje Jacku.
Otwór mogłeś zrobić większy- ja zawsze popełniam ten błąd przy robieniu miechów z drewna.
Taki skaj skóropodobny dosyć łatwo zdobyć- np. na szrocie ze starego siedzenia samochodowego- będzie dosyć ładnie wyglądać i do prowizorycznego miecha wystarczy.
Przydała by się śluza przy wylocie powietrza - żeby nie zaciągać płomienia do środka- bo szybko się zacznie spalać od wewnątrz.
I pamiętaj o dobrej pracy miechem- szybko do góry, powoli w dół.
Taki skaj skóropodobny dosyć łatwo zdobyć- np. na szrocie ze starego siedzenia samochodowego- będzie dosyć ładnie wyglądać i do prowizorycznego miecha wystarczy.
Przydała by się śluza przy wylocie powietrza - żeby nie zaciągać płomienia do środka- bo szybko się zacznie spalać od wewnątrz.
I pamiętaj o dobrej pracy miechem- szybko do góry, powoli w dół.
-
Belizariusz
Najlepiej kupić jakąś skaje czy coś skóropodobnego. Jak już coś robić to robić to porządnie. Nie da się odpalić kuźni bez zerowego wkładu finansowego
W średniowieczu jak kowal sam nie upolował zwierzyny na skórę to też musiał ją kupić. Poszukaj w internetach gdzie można kupić
Moja stronka: https://www.facebook.com/bjcustom
Dobry pomysl Dara. Jakis plaszcz do ziemi czy spodnica "skórzana"
Moja stronka: https://www.facebook.com/bjcustom