Kuta róża
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Pierwszą różę zrób z blachy stalowej , góra 1mm.
Płatków 5 w każdym"placku",wytniesz spoko na planie pentagramu
diaksem.
Wystarczy 6 "placków".
Jeśli będą tej samej średnicy róża będzie wyższa.(Będzie przypominała różę z kwiaciarni) ,
jeśli będą coraz mniejsze, róża będzie bardziej płaska. (Będzie przypominała różę dziką).
na fotce jest róża zrobiona drugą metodą:

Płatków 5 w każdym"placku",wytniesz spoko na planie pentagramu
Wystarczy 6 "placków".
Jeśli będą tej samej średnicy róża będzie wyższa.(Będzie przypominała różę z kwiaciarni) ,
jeśli będą coraz mniejsze, róża będzie bardziej płaska. (Będzie przypominała różę dziką).
na fotce jest róża zrobiona drugą metodą:
viewtopic.php?t=1549
Tutaj masz fajny, prosty tutorial jak to zrobić. Za pierwszym razem starałem się robić tak jak tam jest narysowanie, przy kolejnych robiłem odręcznie. Nie jest to wielka filozofia
Tutaj masz fajny, prosty tutorial jak to zrobić. Za pierwszym razem starałem się robić tak jak tam jest narysowanie, przy kolejnych robiłem odręcznie. Nie jest to wielka filozofia
Przede wszystkim musisz te płatki wyoblić, a żeby to zrobić, weź kawałek rurki, zamocuj ją w imadło lub przyspawaj na sztorc do czegokolwiek. Każdy z płatków połóż na otworze rury i stukaj wąskim, zaokrąglonym na końcu młotkiem. Wyokrąglone płatki zacznij na siebie nakładać, aż do uzyskania Ładnego kwiatka. Istnieje kilka sposobów na wykonanie róży, a to co napisałem to część jednego z nich.