KUŹNIA LEONA
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: KUŹNIA LEONA
Moje stare kowadło sprzedałem je w styczniu ważyło 80 kg
Za ile poszło?
Nie pomyślałeś, że narzędzia i materiały trzyma się pod dachem, a jeśli nie ma takiej możliwości, to je się przykrywa, zabezpiecza?
Do czego to jest podobne, aby imadło i kowadło stały zasypane śniegiem?
Nie pomyślałeś, że narzędzia i materiały trzyma się pod dachem, a jeśli nie ma takiej możliwości, to je się przykrywa, zabezpiecza?
Do czego to jest podobne, aby imadło i kowadło stały zasypane śniegiem?
To kowadło jest przykryte.Poszło za 350 zł.Tak to jest imadło kowalskie.Normalnie moje kowadła są przykryte ale w nocy był wiatr i zwiał zasłonę
edit:
Teraz użytkuję takie kowadło - 80kg.Dla ciekawskich kowadło zdobyłem na złomie za 110 zł ,a imadło za 100 zł przez olx waży 30 kg
edit:
Teraz użytkuję takie kowadło - 80kg.Dla ciekawskich kowadło zdobyłem na złomie za 110 zł ,a imadło za 100 zł przez olx waży 30 kg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 18 lut 2016, 21:10 przez kowal13, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak rozpalam w palenisku
teraz ogień się przebija trwa to ledwie niecałą 1 minutę
A tak wygląda ten ogień gdy się w pełni rozbuduję Jakby ktoś się pytał tak kuje na kamiennym węglu A za niedługo stawiam dach nad głową
A oto moje palenisko W rodzinie zespawał je na potrzeby kowal ale skończył zawód i mi je podarował jest fajne jedynie co chcę zmienić to kotlinę z okrągłej na "kwadratową"
A to kowadło prawdopodobnie kupię jutro waży 50 kg Jak je kupię to może jakiś filmik jak na nim kuje wstawię
Mam między innymi taka sama wiertarkę jak Ty, zieloną starą Boschkę, porządna rzecz.
Dach nad głową oby jak najszybciej, uniezależni od pogody.
Kowadło 50-tka dobrze wygląda.
Dbaj o ład i porządek w miejscu pracy, jakie by ono nie było ;-).
Powodzenia.
Powodzenia.
A to moje główne kowadło waży 200 kg jest dwurożne Kupione za 500 zł posiada kołyskę ale do artystycznych robót nie potrzebuje prostego Bardzo fajnie było oglądać brata i tatę jak podnosili to kowadło
Dzięki serdeczne O porządek dbam tylko podczas pracy zdarza się że mam nieład Ale staram się jak mogę żeby utrzymywać porządekegojack1 pisze:Mam między innymi taka sama wiertarkę jak Ty, zieloną starą Boschkę, porządna rzecz.
Powodzenia.
A to moje narzędzia i szczypce Mało tego uzbierałem ale na złomach trudno znaleźć ,a na targach staroci o mało nie kupiłem imadła kowalskiego ale ojciec nie pozwolił Planuje zdobyć więcej ale to kwestia okazji
Witam ! Dziś wykułem kleszcze kowalskie Kucie trwało 1h,ale warto było Kolejne kleszcze wykute z pręta zbrojeniowego Co o nich myślicie ? Warto było
A to widelec Tak wiem wyszedł jak na słonia Ale nie tak źle jak na to że to pierwszy jaki wykułem Co myślicie ?