Witajcie!
Dzisiaj pierwszy raz odpaliłem piecyk własnej konstrukcji no i jak to zazwyczaj bywa pojawiły się drobne schodki :p Potrzebuję drodzy koledzy konstruktywnej krytyki bo coś jest z nim nie tak i ciekaw jestem czy wasze spostrzeżenia pokryją się z moimi. Z góry dziękuję za pomoc. Poniżej link do filmiku.
https://www.youtube.com/watch?v=IfrMX84 ... e=youtu.be
Pierwsze odpalenie pieca
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Pierwsze odpalenie pieca
Trzeba było konstrukcję sprzęgnąć z wentylatorem. Zamiast pieca kowalskiego masz piekarnik do kebaba.
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Wierutnie brakuje powietrza. Jakie dysze masz wstawione na tych rurkach doprowadzających gaz do palników? Wygląda to tak jakby zamiast 0,8 mm siedziały tam przynajmniej 1,2 mm. W efekcie gaz wpadający do palnika wypływa z dysz z taką małą prędkością, że nie jest w stanie zassać wystarczającej ilości powietrza.doman1001 pisze:Witajcie!
Dzisiaj pierwszy raz odpaliłem piecyk własnej konstrukcji no i jak to zazwyczaj bywa pojawiły się drobne schodki :p Potrzebuję drodzy koledzy konstruktywnej krytyki bo coś jest z nim nie tak i ciekaw jestem czy wasze spostrzeżenia pokryją się z moimi. Z góry dziękuję za pomoc. Poniżej link do filmiku.
https://www.youtube.com/watch?v=IfrMX84 ... e=youtu.be
Kontakt 517355290
Dzięki wielkie za wypowiedź specjalisty od palników
Tak jak podejrzewałem że brak tlenu:p Dysze 1,0 mm. Będę kombinował z powietrzem. Jeszcze raz dziękuję 
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Wstaw dysze 0,8 mm. dadzą gazowi większe przyspieszenie to i więcej powietrza zassie.
Kontakt 517355290
Dysze o,6 założone i piecyk zaczął żyć
Jeszcze raz dziękuję za podpowiedź