Czym przewieźć
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Czym przewieźć
Witam wszystkich i zacznę z mety. Mam w planach zakupić w Gdańsku prasę balansową tylko jest mały problem, czym przetransportować 100 kilogramową przesyłkę. Oczywiście można wsiąść w samochód i se przywieść ale niestety jak jest robota to ciężko znaleźć czas na podróże. Jeżeli macie namiar na firmę kurierską, której przedstawiciela to ja będę mógł wysłać to podeślijcie namiary. Serdeczne dziki.
- Grzegorz K.
- Administrator
Ja przewoziłem kurierem w zeszłym roku wiertarkę ws16 starą waga coś koło 100kg,tylko nie pamiętam jak a była to firma cena coś koło 130złbrutto.Tak jak Grzegorz mówi tylko paleta,choć wiertarka i tak przyjechała małym busem luzem
.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2013, 16:13 przez Rafal L., łącznie zmieniany 2 razy.
Wątpię ale poszukam.No i muszę coś na pamięć kupić ,ale tak jak mówiłem było to rok temu i znalazłem wynosiło nie 130 a 160brutto,przepraszam za pomyłkę.Kurier DPD. Zamawiany z tej strony https://www.tani-kurier.pl/
Ostatnio zmieniony 19 maja 2013, 16:21 przez Rafal L., łącznie zmieniany 2 razy.
Ja zamawiałem palety w sprintero.pl
Może w porównywarce nie wybrałeś przesyłka paletowa, tylko paczka?
Facet który odbierał ode mnie palety twierdził, że u nich bezpośrednio w firmie, było by 2x drożej. Moim zdaniem opłaci się tylko przez internetowych pośredników, bo mają dobre stawki wynegocjowane. Do 70kg wysyłam dość często przez wyslijtaniej.pl.
Możesz rozważyć rozebranie prasy i wysyłkę w dwóch paczkach.
Może w porównywarce nie wybrałeś przesyłka paletowa, tylko paczka?
Facet który odbierał ode mnie palety twierdził, że u nich bezpośrednio w firmie, było by 2x drożej. Moim zdaniem opłaci się tylko przez internetowych pośredników, bo mają dobre stawki wynegocjowane. Do 70kg wysyłam dość często przez wyslijtaniej.pl.
Możesz rozważyć rozebranie prasy i wysyłkę w dwóch paczkach.
Dziękuję wszystkim za dobre rady, również tym którzy wysłali prywatne wiadomości. Pospisuję sobie wszystkie adresy firm z racji tego, że narzędzi warsztatowych nigdy za wiele i w przyszłości będę się dosprzętawiał, a drugi raz szukać to wolę w notesie niż to samo pytanie zadać ponownie. Mam fuksa ponieważ ktoś za około tydzień będzie wracał z Gdańska na dłuższe wakacje i obiecał za stówkę zaprać przy okazji prasę. Towar jest już rozkręcony więc do osobówki wlezie. Jeszcze raz dziękuję.

Odkopię dawno założony temat, a chodzi mi konkretnie o wysyłanie swojego kuriera. Jeszcze do niedawna nie można było we własnym imieniu wysłać kuriera po przesyłkę i podobno na chwilę obecną można z takiej możliwości skorzystać. Moje pytanie brzmi, czy macie jakieś doświadczenia w tej materii, jeżeli tak to jaką firmę polecacie aby nie zostać w samych portkach po zapłacie za taką przyjemność. Jednym słowem ma być tanio i bezproblemowo. Muszę przewieść dość wąską maszynę ważącą około 100 kg.