Logo forum

Tematy nie zawsze związane z kowalstwem

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Pawel.G
Kontakt:

Post autor: Pawel.G » 04 wrz 2009, 21:44

Nikiel mi przeslal fotę zeby coś z tym zrobić i masz racje ze to z Angele:)

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 05 wrz 2009, 12:05

Heh, katalog wyszarpalem od pana Hofi.
Paweł coraz cieplej z tym logo, ale tak jak mowisz troszke by trzeba go dopracować. w sumie to wczesniejszy szkic mi sie nawet bardziej podobal. chyba dla tego , ze bylo wiecej kowali.
jak ma być 3 kowali to jeden powinien stac za kowadlem a dwaj z bokow(tak jak sie kuje w rzeczywistosci) wtedy by mozna bylo dac wiecej ognia i iskier.

tu masz filmik jak kolesie kuja kilkanascie mlotow:D moze coś jescze podpatrzysz
http://www.youtube.com/watch?v=k_LA_R4i ... re=related

i jeszcze jeden przyklad
http://www.iron-to-live-with.com/iron/scholars.php
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Robert W.

Post autor: Robert W. » 05 wrz 2009, 20:07

mi się wydaje że ilością kowali niema co przesadzać bo jak logo będzie male to się stanie nieczytelne,a jakby kowadło narysować przed kowalem bylo by ok. :mrgreen:

Awatar użytkownika
wat93
Administrator
Kontakt:

Post autor: wat93 » 06 wrz 2009, 13:11

zdecydowanie. i master musi byc bardzo wyrazny :)

Awatar użytkownika
harlem
Kontakt:

Post autor: harlem » 07 wrz 2009, 22:53

A to takie logo z moich czcionek (sam napis) :-/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 08 wrz 2009, 11:01

podoba mi sie pomysl z nitami, ale nie nie jestem przekonany do tej czcionki.

litery przynitowane go logo to jest to!
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2009, 16:12 przez Nikiel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nikodem

Post autor: Nikodem » 08 wrz 2009, 20:33

Tyle ze to nie jest logo, sam napis jest ok. Logo powinien być to znak graficzny, który w każdej formie powinien dobrze wygladać. Ten napis, tak samo jak 3 kowali przy kowadle przy rozmiarze 2,5 cm bedzie nie do odczytania.

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 09 wrz 2009, 14:56

a czterech? :-P

Paweł mnie zabije za to co zrobiłem z jego projektami, ale mi takie ustawienie się podoba.
Obrazek[/img]

moze komus jeszcze sie podoba, a moze sie nie podoba nikomu?

powycinalem, poprzyklejalem, domalowalem szelki(zeby nikt nie mowil ze to Szkoci, albo "krykiecistki" :mrgreen: ), mlotkom dorobilem ogonki jak przy kometach.
takie moje male sugestie po prostu. moze Pawel wezmie pod uwage chociaż cześć z nich.

przy wielkosci 50x40 jest bardzo czytelne.

mniejsze logo tez bedzie widoczne, ale trzeba bedzie wprowadzic lekkie zmiany. zrezygnowac ze wszystkich nieistotnych szczegolow i obrysowac wszystko grubą krechą(jak kiedys ten chipek z reklamy plusa )Obrazek

zelastwo zrobić czerwoniutkie, iskierki zlote kowali na bialo a tlo czarne . pod spodem napis bialo czerwony- forum kowalskie.

Awatar użytkownika
Pawel.G
Kontakt:

Post autor: Pawel.G » 09 wrz 2009, 16:03

Bardzo dobrze Nikiel.Dzisiaj mam dzień projektowy:) wiec ogarne to juz do konca,troszke popracuje nad kowadlem,wywale zbedne linie itp.(postaram sie to bardziej "ugraficznić") i morze wkońcu coś z tego bedzie:).
A skoro juz sie wzioles za rysowanie to morze przyokazji bys walną to zadanie co jest w wątku o ornamecie:)

Wczoraj spotkalem sie z całą elitką kowalską z irlandi i uk.Po dlurzszej dyskusji wywnioskowalismy ze wiekszych obecnie problemów zwiazanych z niskim poziomem projektów wielu kowali bieze sie stad ze poprostu nie potrafia rysowac i projektować chodz ich umiejętnosci warsztatowe sa na bardzo wysokim poziomie:)

Wiedz morze warto równoczesnie uczyc sie rysunku itp:????równolegle podnosząc umiejętności warsztatowe.

Awatar użytkownika
wat93
Administrator
Kontakt:

Post autor: wat93 » 09 wrz 2009, 16:28

zdecydowanie. caly czas czekamy na Twoj tutorial zwiazany z rysowaniem :D

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 09 wrz 2009, 16:45

jak dla mnie rysunek i projektowanie to podstawa kowalstwa. kowalom przydaly by sie tez korepetycje z historii i jakiejś teorii sztuki.
postaram sie narysowac to cwiczonko. ale nie wiem co z tego wyjdzie. :-)
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Awatar użytkownika
Salaputro
Administrator
Kontakt:

Post autor: Salaputro » 09 wrz 2009, 17:01

;-) Nikiel jak na razie jest to najlepsza modyfikacja projektu loga ....Jedyne co to wydaje mi się , że jest trochę za dużo szczegółów , które w hafcie maszynowym na małym formacie mogą nie wyjść.
Logo powinno mieć jakieś ...10 max 15 cm chyba, że będzie na całym froncie koszulki

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 09 wrz 2009, 17:15

ja tylko poprzestawialem Pawlowych ziomali 8-)

nie ma sie co bac szczegółów . moze byc kilka logotypów. jeden najbardziej bogaty typ na strone glowna i jako duze logo na koszulke. drugi bardziej ubogi moze byc dla stowarzyszenia, trzeci np. ostatni projekt Nikodema(kowadelko z napisem) moze byc tam gdzie potrzeba czegos naprawde malego. czedno biale na czernym , drugie czarne na bialym , trzecie kolorowe. ja nie widze problemu. im wiecej i róznorodniej , kolorowiej ,tym lepiej!

Awatar użytkownika
harlem
Kontakt:

Post autor: harlem » 13 wrz 2009, 22:45

logo powinno być prostym znakiem graficznym, z racji braku czasu, a przede wszystkim weny, zarażę tematem moich speców od wizerunku i liczę, że spróbują coś fajnego nam przygotować :)

Awatar użytkownika
wat93
Administrator
Kontakt:

Post autor: wat93 » 14 wrz 2009, 23:04

a co powiecie o czyms takim? oczywiscie trzeba by dorobic lewa strone i troche pokolorowac tlo tego co jest. latwiej bedzie nam dobierac skorke do loga.

to jhest moim wymyslem ktorego moge w kazdej chwili usunac i wywalic :P ale jesli chodzi o mnie... mnie sie podoba :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „ROZMOWY - hydepark ”