łobuzy na forum:P

Tematy nie zawsze związane z kowalstwem

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

łobuzy na forum:P

Post autor: Nikiel » 11 mar 2010, 22:19

Widzę, że nie wszystko widzę:)

możecie mi powiedzieć dlaczego Raw ma jakąś czerwona kreskę w miejscu awatara?
co to jest? za co to jest? co będzie jak ta pręga dojdzie do głowy?:P

kto to ustawił , niech to usunie. proszę.

czemu ma służyć takie znakowanie forowiczów? to mi się kojarzy z zeszytem uwag w podstawówce :mrgreen:
Ludzie, to nie jest jakieś zwykłe forum tylko forum kowalskie, jak ktoś robi coś nie tak to wystarczy mu zwrócić uwagę i tyle. po co takie cyrki?

i mam jeszcze jedną uwagę na przyszłość. jak ktoś komuś nawtyka, ale nie ubliża, to nie usuwajcie proszę pojedynczych postów. jak komuś brak kultury i przeklina to wiadomo, że trzeba reagować. ale jak jest zwykłe spięciw rozmowie i wytnie się czyjegoś posta bo komus za cośt am pojechał to to juz jest cenzura(a tego na forum byc nie powinno:))

"dziękuje za wypowiedź"

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 11 mar 2010, 22:47

A nie mam pojęcia kto mu dał tego warna i za co. Sam byłem zaskoczony, że go ma. Ustawiłem je czasowymi bo do tej pory były permanentne.
Obrazek

Awatar użytkownika
wszebąd
Kontakt:

Post autor: wszebąd » 11 mar 2010, 22:54

Zielenina. FREEDOM !! Moderator przypominam.........i się polecam Grześ

HOWGH

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 11 mar 2010, 23:12

Wszebąd -> Eeeee... To znaczy źle czy dobrze? :mrgreen:

A co do ostrzeżeń i kasowania postów. Po to są moderatorzy i admini by pilnować wątku. Na tym to polega. Ja przyznaję się bez bicia, wywaliłem posty swoje i kolegi z tematu "sztylet", bo nie wnosiły one nic poza niezdrowymi emocjami. Chłopakowi na PW napisałem by się na mnie nie boczył i zaproponowałem zgodę, ten jednak się nie odezwał. Nie komentuję tego faktu bo równie dobrze mógł mu permanentnie paść net, lub ma inne ważniejsze sprawy w życiu.

Natomiast kwestia ostrzeżeń (do tej pory permanentnych, teraz roboczo 30 dniowych). Stanowią one narzędzie będące kubłem zimnej wody dla co bardziej gorącej głowy. Taka czerwona kartka. Pozwala to zachować względny ład na forum i daje głównie moderatorom szansę zapanowania nad tłumem :) Osobiście stosowałem je do tępienia botów. Po kilku blokuje im się opcja pisania. Nie wiem Nikiel czy zauważyłeś ale jest też funkcja blokady konta na 40 minut. To są właśnie narzędzia "ciemiężenia i terroru" jakie mają prawo stosować osobnicy utrzymujący forum w jako takiej formie. I nie są to jakieś moje autorytarne zagrywki, to są funkcje wpisane w aplikację jaką jest to forum.
Obrazek

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 11 mar 2010, 23:34

:D
uzurpator!!!

ale jak patrzę na forum to nie widzę, ąż takiej zadymy, żeby ludziom konta blokowac, dawać nagany itd. wystarczy zwrócić uwagę.

jedyna akcja ktora mnie wnerwiala to byly posty arcymistrza. ale to byla rotka pilka blokada ip i spokoj.

a co do narzedzi modow to masz racje, ale jak usówać to nie konkretne posty tylko cale Ot i swieto:)
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 11 mar 2010, 23:37

No i gitara. Temat IMO do zamknięcia, resztę dyskusji na PW lub skype. Chyba że ktoś z modów lub adminów chce jeszcze dodać.

Ja generalnie idę dusić komara. :mrgreen: Dobranoc!
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „ROZMOWY - hydepark ”