POMOCY! !

Tematy nie zawsze związane z kowalstwem

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Mateusz

POMOCY! !

Post autor: Mateusz » 16 mar 2017, 17:46

Czy naprawdę mając mały zakład ślusarski i kilka pras mimośrodowych niema juz możliwości zarobienia na nich jakichkolwiek pieniędzy? :-( wszędzie gdzie Nie zapytam to mówią mi ze prasy mimośrodowe to już przeżytek i nic już na nich się nie robi. ... naprawdę to już czas żeby odstawić je na złom? ?? :-(

Awatar użytkownika
zolwik888

Re: POMOCY! !

Post autor: zolwik888 » 16 mar 2017, 18:05

To czas żeby przedstawić się w odpowiednim dziale a potem możesz podstępnie spróbować coś sprzedać haha

Mateusz

Post autor: Mateusz » 16 mar 2017, 18:11

Nie chcę nic sprzedawać. Poprostu pytam. Nie wiedziałem w jaki dział zadać to pytanie.

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 16 mar 2017, 18:15

Gdybym miał taką prasę to bym dopiero trzepał kasę. Oczywiście metodą matrycową. ;)

Mateusz

Post autor: Mateusz » 16 mar 2017, 18:20

Mam 4 prasy .. 6,12,40,100 ton . I stoję w miejscu bo jedna z firm zakonczyla współpracę ze mną z powodu przejścia na nowe technologie i tak naprawdę niemam pomysłu co mógłbym dalej na nich robić. . Chciałbym chociarz dowiedzieć sie co można konkretnie robić na takich prasach

graffic

Post autor: graffic » 16 mar 2017, 20:48

prasa jak prasa - to maszyna - a jak wykorzystasz - częściowo zależy od samej prasy ... to sa prasy balansowe (te małe) ? a większe to cierne, mimośrodowe, hydrauliczne ? - pytam bo od tego zależy np. wielkość skoku szybkość cyklu itd. - a co można robić ? dużo rzeczy jak masz matryce, czy masz możliwość grzania materiału....

wydaje mi się że póki co popadłeś w marazm - a nawet za bardzo nie napisałeś co to za sprzęt, czy masz jeszcze jakiś inny, jakie są Twoje możliwości itp. itd. - od takie biadolenie
...jak masz tylko i wyłącznie owe 4 prasy to faktycznie, nic tylko płakać, ale jak coś więcej (park maszynowy) to można pokombinować

ODPOWIEDZ

Wróć do „ROZMOWY - hydepark ”