Ortografia

Tematy nie zawsze związane z kowalstwem

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Kujuś
Moderator
Kontakt:

Post autor: Kujuś » 25 paź 2009, 00:42

Ja podzielam zdanie Wisienki , jak możemy piszmy jak najlepiej ale z drugiej strony nie forma a treść jest najważniejsza. Na forum rolniczym bawiłem się w poprawianie wszystkiego i to też jest chore na dłuższą metę , także piszmy jak najlepiej się da ale nie cudujmy z słownikami itd ( to nie forum polonistów ;-) )

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 25 paź 2009, 01:29

no to ja się będę teraz bardziej starał. :)
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Awatar użytkownika
Pawel.G
Kontakt:

Post autor: Pawel.G » 25 paź 2009, 17:06

to ja odpadam z interesu!!

Nie mam czasu naprawdę na sprawdzanie ortograńfi itp.
Zresztą nawet jak bym miał to wykorzystał bym go w innym celu:)
Piszę z głowy i morze często bez większego zastanowienia,zresztą wyjaśniałem to juz nie raz ze dyslekcja ,dysgrafia i wszystko co popadnie to moja pięta Achillesowa.
I niechce mi się tego po raz kolejny maglowac bo ten temat dawno juz zamknołem w swoim rzyciu.Moi nauczyciele i wykładowcy jakoś się do tego przyzwyczaili więdz muślałem ze i dla was to nie będzie problem.

Zdrugiej zaś strony zdaje sobie sprawę ze morze wyglądać to zabawnie,ze cięzko się czyta takie posty i dla co po niektórych morze oznaczać to brak szacunku z moiej strony.

Tak więc przepraszam,ale nic nie poradze.

Więdz jak ktoś będzie miał jakieś pytania domnie to zapraszam na Skype !

Awatar użytkownika
ate

Post autor: ate » 25 paź 2009, 17:34

Ja tam piszę każdego posta w Wordzie, klikam na „Pisownia i gramatyka”, i wszystkie błędy są poprawiane.

Staram się pisać poprawnie, ale już zdążyłem się przyzwyczaić do „olania” ortografii w internecie.

Wiadomo, że lepiej się czyta posty bez błędów, ale przecież człowiek wymyślił pismo, by przekazywać wiedze, a nie zastanawiać się nad pisownią danego słowa przez pięć minut, i jeśli da się zrozumieć, o co chodziło autorowi, to mi to wystarczy. Ważne, że ludzie chcą się dzielić swoją wiedzą, błędy są u mnie na drugim miejscu.

Awatar użytkownika
Agnieszka Pasek

Post autor: Agnieszka Pasek » 26 paź 2009, 10:03

Pawle było by szkoda gdybyś z Forum zniknął.
Każdy ma prawo do swojego zdania i w tym temacie .
Ja jestem w stanie cię zrozumieć i biorąc pod uwagę wartość merytoryczną Twoich wypowiedzi poprawność można olać ;-) .

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 26 paź 2009, 14:20

Paweł nie obrażaj się!:) jak widzisz wiekszości forowiczów (a nie jak sie powszechnie pisze forumowiczow!) nie przeszkadza Twoja pięta. tak wiec pisz jak chcesz, bylebyś robił to co do tej pory robisz dla forum.

Jak ktoś ma problem z Czytaniem Pawła to nie musi czytać! to nie jest forum polonistów!
koniec tematu.
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Awatar użytkownika
wat93
Administrator
Kontakt:

Post autor: wat93 » 26 paź 2009, 15:14

jestem z nikielem. zdecydowanie obiema rekami.

Awatar użytkownika
Pawel.G
Kontakt:

Post autor: Pawel.G » 26 paź 2009, 15:28

Panowie to przecież nie przedszkole:) nikt tu się na nikogo nie obrarza:)

Robert W.

Post autor: Robert W. » 26 paź 2009, 19:52

ale wkurzyć zawsze się można ,jak by mnie komp nie poprawiał to bym już dawno Pawła w bykach przegonił,pisownia to najmniejszy problem forum...

ODPOWIEDZ

Wróć do „ROZMOWY - hydepark ”