Forumowa posucha, czyli nic się nie dzieje...
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Forumowa posucha, czyli nic się nie dzieje...
Ładnie to tak , nie dość że zdjęcia bardzo wyrażne to jeszcze piszą jakie były smaczne .
Oj coś mam wrażenie, że odchodzisz od kurnika... Powiem tak, styropian, folia i wylewka... odchody kur nie są suche. Z doświadczenia wiem, że czasem w kurniku może być bardzo mokro na podłodze, pomimo tego, że mam ułożone płytki chodnikowe na podsypce piaskowej. Nie wiem jak będzie przy takiej podłodze. Poza tym kury chodzą też w deszczowej pogodzie na zewnątrz i mokre wchodzą do srodka. Wiem że rolę odgrywa też to ile będziesz miał tych stworów wewnątrz.leonzlasu pisze: ↑10 lis 2019, 14:19Niedziela niedzielą, ale plan weekendowy musi być wykonany
Kurki dostały podłogę...5 cm twardego styropianu i klika cm wylewki.
IMG_20191110_113300-768x1024.jpg
IMG_20191110_130917-768x1024.jpg
Następny weekend ocieplenie ścian i płyty... Powinienem skończyć tą budkę.
Na dziś fajrant... jadę odwiedzić ojca w szpitalu, wracając kupię sobie piwko na wieczór, chyba zasłużyłem
Miłej niedzieli
Zgadzam się Michałem.
Szkoda by tak ładny i solidnie wykonany kurzy przybytek, idealny dla homo sapiens, był mało przyjazny przyszłym lokatorom
Jak mawiał stary Kur(encjusz): "Kurem jestem i wszystko co ludzkie jest mi obce, oczywiście poza żarciem"
Szkoda by tak ładny i solidnie wykonany kurzy przybytek, idealny dla homo sapiens, był mało przyjazny przyszłym lokatorom
Jak mawiał stary Kur(encjusz): "Kurem jestem i wszystko co ludzkie jest mi obce, oczywiście poza żarciem"
To zwykła podłoga na bazie cementu, zrobiłem z lekkim spadkiem na środek.... będzie jeszcze ściółka, myślę że mogą "trzaskać"do woli
Ps.
Zawsze mogę im położyć folie w płynie i jakiś gres z fugą epoksydową, ale to później bo jeszcze lokatorzy nie zdecydowali w jakim stylu będziemy urządzać wnętrze he he

Ps.
Zawsze mogę im położyć folie w płynie i jakiś gres z fugą epoksydową, ale to później bo jeszcze lokatorzy nie zdecydowali w jakim stylu będziemy urządzać wnętrze he he
Myslisz ze ja nie sciólkuję. Wlasnie mimo sciolki jest mokro...
Taka luzna uwaga. Absolutnie nie krytyka. Zazdroszcze i sie czepiam...
Taka luzna uwaga. Absolutnie nie krytyka. Zazdroszcze i sie czepiam...
Nie traktuje tego jako krytyki
Staram się zrobić jak najlepiej, ale tak naprawdę to nie wiem czego się spodziewać, Ty z Darkiem macie oncykaną kurzą fermę
ja nie mam o tym bladego pojęcia 
Słucham waszych uwag, ale jak każdy nowicjusz robię po swojemu
Muszę się przekonać na własnej skórze ... Za jakiś czas Wy powiecie "a nie mówiłem" ja skulę uszy itd... no wiadomo 
Naprawdę dziękuję za wszystkie uwagi i podpowiedzi
Słucham waszych uwag, ale jak każdy nowicjusz robię po swojemu
Naprawdę dziękuję za wszystkie uwagi i podpowiedzi
Nie będę tu truł
, zdzwonimy się to pogadamy, nie tylko o kurzych kuprach 
Powiem tylko, że zainspirowałeś mnie do powiększenia stadka i chyba w przyszłym roku zacznę coś działać w tym kierunku
... a zimą nadrobić półroczne nieróbstwo w kuźni 
Powiem tylko, że zainspirowałeś mnie do powiększenia stadka i chyba w przyszłym roku zacznę coś działać w tym kierunku
Taka ciekawostka...nawet nie wiedziałem co się dzieje pod moim nosem ok 800 m od mojego domu
http://www.cbsp.policja.pl/cbs/aktualno ... -w-UE.html
Ps. dobrze że nie dobrali się do mojego koksu...kurde nie miał bym na czym robić
http://www.cbsp.policja.pl/cbs/aktualno ... -w-UE.html
Ps. dobrze że nie dobrali się do mojego koksu...kurde nie miał bym na czym robić
Fajna prasa.
(zdjęcie nr 12)
Porażka jest po prostu okazją, by spróbować ponownie, tym razem bardziej przemyślanie.
Henry Ford
Nie dajcie mi ryby dajcie mi wędkę
Henry Ford
Nie dajcie mi ryby dajcie mi wędkę
-
graffic
...ja się pytam, czy ten nowo budowany kurnik to KURNIK ???
- może to tylko ochrona przed zejściem do części piwnicznej ?
- może to tylko ochrona przed zejściem do części piwnicznej ?
To nie kurnik tylko wyjscie/wejście do podziemnego tunelu. 
Smichy chichy ale ja to się przestraszyłam. Wracałam tam przez las ze wspólnych prac w chlewiku po nocy i jakby co za dużo człowiek zobaczył to kaplica. Takie rzeczy to przecież tylko na filmach się widzi. Nawet w środku lasu nie można już czuć się bezpiecznie