przośba o pomoc

Tematy nie zawsze związane z kowalstwem

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Kuba
Moderator

przośba o pomoc

Post autor: Kuba » 29 wrz 2011, 21:31

witam szanowne grono kolegów kowali zwracam się do was z pytaniem czy któryś z was może mieszka niedaleko mnie bardzo chciałbym zobaczyć prawdziwy warsztat kowalski ( planuje sam zrobić warsztat ) jestem narazie leszczem w tej dziedzinie ale takie są początki jerzeli ktoś by mi mógł pomuc prosze o odpowiedz mieszkam niedaleko miejscowośći łochów powiat węgrowski z góry dziękuje za zainteresowanie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Matthan

Post autor: Matthan » 30 wrz 2011, 09:56

http://krol-artur.nazwa.pl/forumkowalsk ... m.php?f=34
nie wiem jak ty szukasz...
oglądaj do wyboru do koloru...
Nie ma jak dym z kuźni, fajka w zębach
<Duch wieje przez świat>
Moje zdjęcia

Awatar użytkownika
Kuba
Moderator

Post autor: Kuba » 30 wrz 2011, 21:10

wiem jurz to oglądałem ale chciałbym na żywo zobaczyć porozmawiać z właścicielem o różnych wyrobach z jego warsztatu chętnie równierz chciałbym zostać pomocnikiem w jakimś warsztacie choćby rzeby podpatrzeć jak sie wykonuje różne rzeczy na rzywo przecierz można przejrzeć cały internet wiele można znależdz ale chodzby kilka dni spędzone w prawdziwym warsztacie to wielka lekcja dla kogoś takiego jak ja i nic innego niemoże się z nią równać :D

Awatar użytkownika
Matthan

Post autor: Matthan » 30 wrz 2011, 22:45

Masz oczywiście racje ale zadałeś inne pytanie...
Jeśli chcesz podpatrzeć jak ktoś kuje to nie wiem czy Ci się uda... Albo zagadaj do kolegów z okolicy( nie wiem ile jesteś w stanie dojechać) poszukaj na forum. Przede wszystkim to trzeba samemu zacząć kuć coś tam porobić. To jest największa lekcja. Później jedziesz na warsztaty organizowane przez nas lub jakieś małe kameralne z okolicy. To już wszystko zależy od Ciebie.
Nie chcę Ci dawać konkretnych namiarów, bo nie wiem czy tego by chciały. Poszukaj mapy kowali w Polsce jest taka na forum...
Nie ma jak dym z kuźni, fajka w zębach
<Duch wieje przez świat>
Moje zdjęcia

Awatar użytkownika
Kuba
Moderator

Post autor: Kuba » 01 paź 2011, 14:11

przepraszam pytanie faktycznie było na początku inne dziękuje ci kolego za pomoc

ODPOWIEDZ

Wróć do „ROZMOWY - hydepark ”