Sukam części Kosiarki

Tematy nie zawsze związane z kowalstwem

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

LordRotflBlade666

Sukam części Kosiarki

Post autor: LordRotflBlade666 » 09 lut 2012, 21:44

Witajcie Pany :P
Zwiedzam okoliczne złomowiska ale u mnie już się chyba ten towar skończył :P
Poszukuję części kosiarki konnej konkretnie listwy tnącej [nie koniecznie w całości] .

Najbardziej interesują mnie palce [Bagnety] ze względu na cenę nowych [12zł sztuka]
Oczywiście inne części listwy też mile widziane.

Na taki złom nikt z was normalnie nie paczy dlatego piszę tego posta.

Gdyby ktoś widział proszę odpowiadać w tym temacie. Być może ktoś z was ma i zalega mu w garażu :P

Oczywiście do ceny złomu i przesyłki dorzucę coś więcej za poświęcony czas.

Awatar użytkownika
Kuba
Moderator

Post autor: Kuba » 09 lut 2012, 22:31

ile tego ci kolego potrzeba ?

LordRotflBlade666

Post autor: LordRotflBlade666 » 09 lut 2012, 22:52

Ja nawet nie mam pojęcia ile tych bagnetów jest na jednej listwie. Nigdy jak miałem w zasięgu kosiarke nie przyszło mi do głowy policzyć. ze zdjęć widzę czasem 16 a czasem 18 więc nie mam pojęcia.

Chce złożyć jedną kompletną listwę z tym że w agromie kosztuje to 600 zł :D i być może udało by się koszty ściąć chociaż do 1/3 :P

Nadeszły ciężkie czasy i trzeba zmajstrować kosiareczkę 22 wieku :D

Awatar użytkownika
Kuba
Moderator

Post autor: Kuba » 09 lut 2012, 23:02

Jeszcze niedawno stała u mnie taka cala na chodzie ale się wywiozło na złom i części też mam tylko nowe noże ale pasują do kombajnu to nie sprzedam to jak niema tego sprzętu to zwiedz jakieś stare sypiące się gospodarstwa to może znajdziesz kosiarkę ale prędzej snopowiązałkę też będzie dobra dla ciebie tylko nożyki do trawy musisz wymienić

LordRotflBlade666

Post autor: LordRotflBlade666 » 09 lut 2012, 23:13

Mi sama listwa potrzebna :P Rama własnej konstrukcji na 4 koła + silnik na listwe :P
szukam tego już rok i zwiedziłem wszystko co się dało :P Dlatego piszę tu i tam może koś gdzieś ma :P

Awatar użytkownika
Idol

Post autor: Idol » 08 mar 2012, 18:04

Jak szukasz rok-to przyczekaj jeszcze troche...U mnie we wsi się trafiają-złom zaprzyjażniony,więc nie ma problema z przytrzymaniem sprzęta.
Coś pewnie wypłynie prędzej,czy pózniej-pykne foty i zobaczysz,czy sie nada...widuję toto w sezonie.

O ile koparki do ziemniaków przeżywają swój renesans,i schodzą ,,na zapisy'' o tyle kosiarków konnych nikt jakoś nie potrzebuje specjalnie...

Liczyć trzeba 1,60zł/kg + flaszka na kuriera (do 30kg)

ODPOWIEDZ

Wróć do „ROZMOWY - hydepark ”