Pomoc w wycenie
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
Krzysztof Assman
Pomoc w wycenie
Witam . Mam do zrobienia 20 metrów barierki . Nigdy gotowca nie robiłem i mam dylemat z wyceną . Ile liczyć za metr takiej balustrady jak a zdjęciu . Oczywiście z ocynkiem , malowaniem i montażem . Montaż oddalony o 25 km . Z góry dzięki i pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Krzysztof Assman
Krzysztof Assman, Nic prostszego jak lokalnie powysyłać mejle z zapytaniem ofertowym do konkurencji i będziesz miał czarno na białym ile cenią taki wzór w twojej okolicy. Pamiętaj, że klient również robi rozeznanie i prawdopodobnie nie jesteś jedyny, którego bierze pod uwagę jako potencjalnego wykonawcę. 
Mój kolega tak zrobił i po uzyskaniu odpowiedzi przesłał mi meila miałem kupe śmiechu,bo znalazł się wariat, który chciał zrobić ogrodzenie gdzie materiał wychodził 15k a on chciał to zrobić za 17k.A w centrostalu najgłośniej krzyczy ,że ceny konkurencja obniża.Zapomniałem dodać, że to było 30m ogrodzenia brama i furtka.Jacek-Sz pisze:Krzysztof Assman, Nic prostszego jak lokalnie powysyłać mejle z zapytaniem ofertowym do konkurencji i będziesz miał czarno na białym ile cenią taki wzór w twojej okolicy. Pamiętaj, że klient również robi rozeznanie i prawdopodobnie nie jesteś jedyny, którego bierze pod uwagę jako potencjalnego wykonawcę.
-
Krzysztof Assman
Jacek-Sz, akurat konkurencją się nie przejmuję , bo takowej w okolicy nie mam . Składaczy gotowców wielu , ale coś ciekawszego zrobić już problem . A ja wybierałem niszę , i roboty nie brakuje , Na tapecie planuję w tym roku inowację wprowadzić , której nie ma na rynku
Więc wygodnie by było dla mnie , gdyby robota nie przeszła b o co to za robota , szkoda nawet na www umieszczać , by człowieka nie zaszufladkowali do chńskich kowali
-
Krzysztof Assman
-
KolesJarek