choroba wibracyja
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
choroba wibracyja
czy ktos był na badaniach w instytucie na koscielnej 13 w sosnowcu pod katem choroby wibracyjnej ,jak tam jest czy tak samo jak na staszica ,napiszcie dzieki
Re: choroba wibracyja
znacie kogos kto ma stwierdzona chorobe wibracyja ,jakie ma swiadczenia jaksie bronic ja juz wiem ze sa problemy z pracodawcami kto moze pomóc do kogo sie zwrócic o pomoc
Nie koniecznie określiłeś intencja swojego posta. Sprecyzuj czy szukasz pomocy, czy może masz ochotę podzielić się wiedzą i doświadczeniami z osobami potrzebującymi wsparcia w walce z wspomnianą przez ciebie przypadłością.
witam,potrzebuje pomocy nie wiem do kogo sie zwrócic ,i nie wiem co mnie czeka w instytucie na koscielnej bo na staszica było tragicznie chamstwo,obłuda ,a badania ,nie zgadzaja sie z innymi opiniami wydanymi przez inne szpitale lekarzy, na staszica zostałem cudownie uzdrowiony (a mam popekane kości obu dłoni ,czeka mnie resekcja nadgarstka prawej dłoni,obustronne ciesni a w opini ortopedy nie ma o tym mowy w konsultacji , próba zimna panie najpierw wsadziły mi rece do ciepłej wody a pózniej mieżyły temperature co jest wykluczone dowiedziałem sie o tym od lekarzy ,cały czas tylko ciho nieedzywaj sie ,czekaj na swoja kolej ,jestes nie cierpliwy i tak przez pare dni .
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Lekarze orzecznicy są opłacani przez ZUS, więc zgadnij czyich interesów mają pilnować? Swoją drogą co trzeba robić by w wyniku choroby wibracyjnej popękały kości dłoni ?
Kontakt 517355290
kucie młotami pneumatycznymi po kilka godzin na dniówke teraz juz to wiem ,ostrzegam innych bez rekawic antywibracyjnych nie dotykac młotów ,i nie dłuzej niż 2h na dniówke
- BANAN
- arcyweteran forum
To chyba na zimno
nie widzę takiej opcji by rozgrzany materiał oddawał. Łatwiej o wibracje po nogach przez pedał sterujący.
Kontakt 517355290
Należało by chyba zapytać czy koledze na pewno chodzi o kucie w kuźni. Możliwe, że chodzi o młoty ręczne do rozkuwania betonu.
tak,chodzi o kucie w betonach ,
- BANAN
- arcyweteran forum
W takim razie powodzenia w walce z systemem ubezpieczeń społecznych.
Kontakt 517355290
bez wzgledu na wykonywana prace żadajcie kart oceny narazenia zawodowego ,bo pózniej pracodawca sie wyprze ze kułes ,wierciłec w sumie to nic nie robiłes,a sanepid niczym zrobi kontrole to juz wszystko bedzie ok (u mnie trwało to 4-mc) wazne sa takze pomiary drgań ,hałasu powinny byc przeprowadzane co pół roku ,jak sam o siebie nie zadbasz nikt ci nie pomoze ,adwokaci drogo biora