Witam wszystkich
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Witam wszystkich
Mam na imie Radek. Jestem 24 letnim miłośnikiem rzeczy ręcznie robionych. Z wykształcenia jestem elektronikiem, ale zawsze fascynowało mnie kowalstwo. Teraz sytuacja dała mi możliwość stworzenia własnego grajdołka
. Przeprowadziłem się na wakacje zeszłego roku na małą miejscowość niedaleko Wrocławia (około 40 km.) a ściślej Bierutów. Mam do dyspozycji niewielkie pomieszczenie (Około 20 mkw) ulokowane na boku działki jaką posiadam koło domu. Cały budynek gospodarczy jest dość duży, pomieszczenie o którym wspomniałem + garaż z kanałem, i posiada również piętro (na którym planuje zrobić mały magazyn). Od czego mam zacząć i na co miałbym zwrócić uwagę przy projektowaniu kuźni ? Czy murowany piec jest dobry ? Posiadam kowadło ale jest ono troszkę nierówne (na środku ma wklęśnięcie) wygląda to jak takie mocno rozszerzone V (+/- 160stopni). Za każdą poradę bardzo dziekuję. Mam nadzieję, że miło spędzę czas z wami i wiele się nauczę. Cześć 
- Grzegorz K.
- Administrator
Witaj. Załóż swoją stronkę na MOJA KUŹNIA i dawaj tam fotki, chętnie pooglądam(-y) co tam masz, a i radzić łatwiej będzie 
A tak przy okazji, Zacharias co ci się w nicka stało, żeś Wariat teraz jest?
A tak przy okazji, Zacharias co ci się w nicka stało, żeś Wariat teraz jest?
Ostatnio zmieniony 13 maja 2014, 20:58 przez Bodar, łącznie zmieniany 2 razy.