Re: Furtka w bramie
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Czyli wybirę chyba bramę z tego zdjęcia co dzisiaj znalazłem 
-
egojack1
To jest chyba najlepsze rozwiązanie przy takim wąskim wjeździe i przy Twoich wymogach, tylko światło furtki daj chociaż ze 195cm wysokie.
No kolego warsztat pełna profeska, chciał bym mieć taki, gratuluję. Tak chyba zrobię tylko trochę się obawiam że wyjdzie bardzo wysoka brama no i dosć ciężka no ale zobaczymy mam już zawiasy regulowane do bramy do 250 kg, słupki 100x100x3 też powinny dać radę czas na zrobienie do wiosny.Jeszcze muszę wykombinować sobie ręczną giętarkę do spirali, żeby wygiąć te płaskowniki na górę.
-
egojack1
Jeśli chodzi o mój warsztat to jest to typowy amatorski warsztacik do nieregularnego uprawiania majsterkowania jako jedno z hobby, gdzie on tam profeska, ale dzięki i powodzenia.
słupki zmień na grubszą ściankę 3 mm to jest za mało ja bym dał 5 mm

Oby takie wystarczyły bo już takie kupiłem 
Beton dobre rozwizanie tylko u mnie będą leciały kable od wideodomodonu i elektrozamka, chyba że je puszczę w rurce plastikowej
Jeszcze tak mylę że złapię w dwóch miejscach ze słupkiem sąsiada(będą 2cm od siebie) wtedy raczej nie ma możliwoci że cos się wydarzy nawet bez betonowania
Witajcie, to już mój ostatni projekt(bazgroł)w poprzednim rysunku Banan napisał że ten ostatni słupek nie ma szans żeby wytrzymał i ma rację, teraz pomyślałem jakby zrobić 20cm od ostatniego słupek, w środek jednen kształtownik tak jak to narysowałem, wtedy myślę że mogło by to zdać egzamin. Co koledzy myślicie o tym. Pozdrawiam 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
egojack1
Kogo stać na takie cudo , ale efekt niezły