Powitanie

"... parę słów o sobie, najpierw"

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
wszebąd
Kontakt:

Post autor: wszebąd » 30 sty 2010, 02:21

Witaj Jakuju z Peremysla

HOWGH

witold

Post autor: witold » 02 lut 2010, 18:42

Witam Szanowne grono ;-)
Mam na imię Łukasz i pochodzę z miasta o wdzięcznej nazwie Schwetz w województwie kujawsko pomorskim. Pokrótce to zajmuję się klepaniem blach oraz rekonstrukcją historyczną. Od niedawna zdarza mi się odkuć coś na własny użytek, jednakże na razie bez sensacji ;-) Gdy dorwę aparat to wrzucę parę fotek rzeczy które wykonałem.
Pozdrawiam

Amicus

Post autor: Amicus » 02 lut 2010, 23:01

Jako nowy użytkownik na forum witam serdecznie wszystkich zgromadzonych.
Na imię mam Jarek i mieszkam w okolicach Warszawy . Kowalstwo jest moją pasją którą staram się rozwijać zdobywając wiedzę teoretyczną , a od jakiegoś czasu praktyczną .
Jestem w trakcie organizowania sobie kuźni , narzędzi i literatury .
Pochodzę z rodziny rzemieślniczej , więc obróbka metalu nie jest mi obca , chodź kowala żadnego nie było , może będę pierwszy ..... :)
Pozdrawiam .

Gość

Post autor: Gość » 02 lut 2010, 23:08

[quote="Amicus"]Jako nowy użytkownik na forum witam serdecznie wszystkich zgromadzonych.
Na imię mam Jarek i mieszkam w okolicach Warszawy . Kowalstwo jest moją pasją którą staram się rozwijać zdobywając wiedzę teoretyczną , a od jakiegoś czasu praktyczną .
Jestem w trakcie organizowania sobie kuźni , narzędzi i literatury .
Pochodzę z rodziny rzemieślniczej , więc obróbka metalu nie jest mi obca , chodź kowala żadnego nie było , może będę pierwszy ..... :)
Pozdrawiam .
Ps. Chyba wystąpił jakiś problem zalogowaniem , bo jestem jako gość , meila nie dostałem , ale logować się mogę . Proszę o pomoc , za co z góry dziękuje i pozdrawiam .

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 03 lut 2010, 08:23

Witaj Amikus masz do mnie przysłowiowy rzut beretem ,może byś się kiedyś wybrał?
Kontakt 517355290

Gość

Post autor: Gość » 03 lut 2010, 08:56

Hej Banan , to zależy jak kto rzuca ; ) . Mieszkam 60 km od Warszawy w kierunku Gdańska , to może nie są aż takie bliskie okolice jak napisałem , ale dobry punkt 1 h spokojnej jazdy . Twoja miejscowość jest w woj. Lubelskim ? Pozdrawiam

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 03 lut 2010, 09:37

No to masz bliżej do Grześka,a on z Beyem się do mnie w niedługim czasie wybierają więc może wybrałbyś się z nimi.Bliżej ode mnie do Warszawy niż do Lublina.
Kontakt 517355290

Amicus

Post autor: Amicus » 03 lut 2010, 10:00

Jestem otwarty na wszelkie spotkania kontakty . Chętnie skorzystam z czyjegoś doświadczenia , jak również podzielę się swoim . Jestem tu trzeci dzień , więc wszystko przed nami : )
Kowalstwo jest jak chodzenie po bagnach ........ wciąga !!!

jeremjah

Post autor: jeremjah » 07 lut 2010, 11:31

Witam wszystkich,
Mam na imię Filip mieszkam aktualnie w Sanoku, a moja przygoda z kowalstwem zaczęła się, kiedy poznałem moją obecną żonkę :) - która już od jakiegoś czasu jest stałym użytkownikiem tego forum. Jakiś czas temu postanowiłem pomóc jej w realizacji pasji metaloplastycznej i udało nam się urządzić małą kuźnię. Wtedy nie myślałem jeszcze, że mnie to również zacznie kręcić. Ale jakoś tak się stało że, coraz bardziej wciągam się w temat :) Stwierdziłem wiec, że czas najwyższy również się zarejestrować. Ze swojej strony może będę mógł jakoś pomóc w kwestiach formalnych odnośnie stowarzyszenie itp, bo mam w tym spore doświadczenie.

Awatar użytkownika
wat93
Administrator
Kontakt:

Post autor: wat93 » 07 lut 2010, 11:48

witaj Filipie :) wkoncu do nas dolaczyles :)

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 07 lut 2010, 18:41

:) pryvit!
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Zigmund

Post autor: Zigmund » 07 lut 2010, 18:56

Witaj. I Zigmund. Mieszkam w Białorusi, Baranowicze. I've been doing sztuki kucia, spawania i kucia ostrza Damaszku. Mam kotliny. chciałabyś pokazać moje prace, ale nie wiesz jak je pokazać na forum. W 2000 za Uczestnictwo w Spotkaniach Kowali w Wojciechow.
Przepraszamy za tekst, używam avtoperevodchikom.

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 07 lut 2010, 19:01

witaj :)
bardzo nam miło gościć Ciebie na forum.
bardzo chętnie obejrzymy Twoje prace. Możesz wkleić link do Swojej galerii. Jeśli nie masz galerii to umieść zdjęcie na przykład na imageshack.us , a potem daj tutaj linka :)

Pozdrawiam
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 07 lut 2010, 19:18

Hello Zigmund, feel free to use english :-)
Obrazek

Zigmund

Post autor: Zigmund » 07 lut 2010, 19:36

Может я лучше на русском писать буду.

ODPOWIEDZ

Wróć do „PRZEDSTAW SIĘ - say hello”