Rzeczywiście od jakiegoś czasu forum rozrasta się w niesamowitym tempie ;-) znaczy są pierwsze sukcesy ;-) genialnie
Powitanie
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
ziper
Witam. Na imię mi Piotr, nigdy nie interesowałem się głębiej kowalstwem, zawsze wykuwałem to co było mi w danej chwili potrzebne, groty, krzesiwa itp. Jestem zwolennikiem DIY więc większość przedmiotów codziennego użytku staram się wykonać sam (oczywiście w miarę możliwości
) niźli kupić gotowego chińczyka. Z zawodu jestem chemikiem, drugie hobby to elektronika. Ostatnio zacząłem interesować się konkretniej stalą i kowalstwem. Zbudowałem sobie nawet piec z grubych cegieł szamotowych, i zamierzam pogłębiać swoją wiedzę na temat kowalstwa i w miarę możliwości uzupełniać swój warsztat.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
no pięknie, wgłębiaj się w archiwa naszego forum a znajdziesz sporo odpowiedzi a czego nie znajdziesz to pytaj, zawsze ktoś rzeczowo Ci pomoże. pozdrawiam.Nef pisze:Witam. Na imię mi Piotr, nigdy nie interesowałem się głębiej kowalstwem, zawsze wykuwałem to co było mi w danej chwili potrzebne, groty, krzesiwa itp. Jestem zwolennikiem DIY więc większość przedmiotów codziennego użytku staram się wykonać sam (oczywiście w miarę możliwości) niźli kupić gotowego chińczyka. Z zawodu jestem chemikiem, drugie hobby to elektronika. Ostatnio zacząłem interesować się konkretniej stalą i kowalstwem. Zbudowałem sobie nawet piec z grubych cegieł szamotowych, i zamierzam pogłębiać swoją wiedzę na temat kowalstwa i w miarę możliwości uzupełniać swój warsztat.
Pozdrawiam
-
Wojciech S.
Witam wszystkich serdecznie. Mam na imię Wojciech.
Pośród licznych zainteresowań, rzemiosło tradycyjne zajmuje u mnie szczególne miejsce. W życiu dążę do dużej niezależności.
Cieszę się, mogąc dołączyć do forum kowalskiego. Chciałbym tutaj czerpać wiedzę i inspiracje do pracy kowala oraz wymieniać myśl artystyczną i techniczną z podobnymi do mnie pasjonatami rzemiosła ręcznego.
Kowalstwem zainteresowałem się 5 lat temu. Pomimo stosunkowo niewielu prac jakie ukończyłem, dorobiłem się całkiem przyzwoitego warsztatu-kuźni. Obiecuję zamieścić zdjęcia, a wkrótce także link do strony www.
Pozdrawiam Wszystkich na forum i życzę Wam i sobie radosnego i twórczego wykuwania.
Pośród licznych zainteresowań, rzemiosło tradycyjne zajmuje u mnie szczególne miejsce. W życiu dążę do dużej niezależności.
Cieszę się, mogąc dołączyć do forum kowalskiego. Chciałbym tutaj czerpać wiedzę i inspiracje do pracy kowala oraz wymieniać myśl artystyczną i techniczną z podobnymi do mnie pasjonatami rzemiosła ręcznego.
Kowalstwem zainteresowałem się 5 lat temu. Pomimo stosunkowo niewielu prac jakie ukończyłem, dorobiłem się całkiem przyzwoitego warsztatu-kuźni. Obiecuję zamieścić zdjęcia, a wkrótce także link do strony www.
Pozdrawiam Wszystkich na forum i życzę Wam i sobie radosnego i twórczego wykuwania.