Sława na wieki

"... parę słów o sobie, najpierw"

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

MociasWrc

Sława na wieki

Post autor: MociasWrc » 05 sie 2011, 03:13

Witam jestem Dawid z Wągrowca trochę źle zacząłem na forum nie przedstawiając się tylko zakładając inny temat . Więc tak z zawodu jestem ślusarzem ale również potrafię spawać (mma mig), toczyć , frezować i obsługiwać inne maszyny jak np: dłutownice . O innych czynnościach ślusarskich nie wspominam bo są one oczywiste . Kowalstwem interesowałem się od małego i nie bez przypadkiem wybrałem ten zawód . Pierwszy raz z prawdziwym kowalstwem miałem styczność ok 2 lata temu . A sam w miarę sensownie kuje od sześciu miesięcy . Posiadam podstawowy sprzęt kowalskie palenisko , kowadło jednorożne 80kg. kleszcze młotki . resztę narzędzi jak przecinaki, przebijaki różne kleszcze , babki itp itd wykonuje sam . Oprócz tych narzędzi kuję dla odtwórców wczesnego średniowiecza ( sam jestem zaangażowany w odtwórstwo ) . Kowalstwo traktuje jako hobby chociaż z nadzieja na dalszy rozwój i utrzymywanie się z niego w przyszłości .
Szukam ludzi wo wspólnego kucia okolice Wągrowca.

Awatar użytkownika
krzysieklup
Kontakt:

Post autor: krzysieklup » 05 sie 2011, 10:07

Jakia grupa rekonstrukcji historycznej ?

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 05 sie 2011, 12:42

Witaj! I teraz widzę że będzie z Ciebie tutaj pociecha. Nie przejmuj się wcześniejszym wstępem który ci nie wyszedł. Już go nie ma :)

Jeszcze raz - Witamy na Forum
Obrazek

MociasWrc

Post autor: MociasWrc » 05 sie 2011, 16:43

Jako tako związany jestem z Vergildem z Poznania . Jeżeli czegos nie napisałem o sobie a moze chcielibyście wiedzieć proszę pisać . Dzięki za przywitanie .
Szukam ludzi wo wspólnego kucia okolice Wągrowca.

ODPOWIEDZ

Wróć do „PRZEDSTAW SIĘ - say hello”