Witam wszystkich

"... parę słów o sobie, najpierw"

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
fu

Witam wszystkich

Post autor: fu » 08 lip 2012, 16:31

jestem Krzysztof (z Lublina). Malarstwo i rzeźba to dwa z moich kilku zawodów (poza dyplomami uczelni, to już ponad 30 lat doświadczeń w pracy). Szczególnie do rzeźby chcę użyć również technik jubilerskich (których również się uczyłem), odlewniczych, ludwisarskich i kowalskich. Bardzo interesuje mnie "mokume" i skuwanie różnych metali, chcę też robić dłuta do rzeźby oraz jeszcze trochę innych narzędzi wykorzystując techniki japońskiego skuwania stali, technikę bułatu i parę wiekowych technik nawęglania, uszlachetniania i łączenia różnych twardości stali. Troszkę tego dotknąłem w Japonii i na północy Indii u Tybetańczyków. W mojej nowej chałupce, którą wykańczam od dobrych paru lat mam pracownię rzeźby i malarstwa, mini warsztacik jubilerski w organizacji, oraz miejsce na małą kuźnię. Kułem troszkę tu i tam, ale niestety niewiele. Tą małą kuźnię będę robił od ZERA. Po raz kolejny byłem wczoraj w Wojciechowie (na zjeździe kowali, jako widz oczywiście). Wpisałem się tu na forum licząc na Wasze wsparcie w budowaniu mini kuźni i wymianę doświadczeń. Służę moim doświadczeniem od strony artystycznej.
Pozdrawiam gorąco.
ps. Jeśli ktoś lubi poezję śpiewaną, zapraszam na moje konto na Youtoobie, Furyu1959, "Ślady na Piasku", naszego duo Iron Fan (Żelazny wachlarz). Niestety mój przyjaciel gitarzysta nie żyje, więc to jedyna nasza płytka. http://www.youtube.com/user/Furyu1959
Ostatnio zmieniony 08 lip 2012, 17:41 przez fu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kajak

Post autor: Kajak » 09 lip 2012, 00:44

Witam z Lublina! Mam nadzieję (wiem), że na forum znajdziesz potrzebne wsparcie w budowie kuźni. Powodzenia :)
Człowiek został stworzony przez miłość, dlatego ona tak bardzo go pociąga. J.M.Vianey

Awatar użytkownika
sandroscorp
Kontakt:

Post autor: sandroscorp » 09 lip 2012, 21:12

fantastyczny utwór !

Awatar użytkownika
fu

Post autor: fu » 22 lip 2012, 16:27

sandroscorp, Masz na myśli ten Kajaka, czy któryś z moich? Moich jest na youtubie 10... :D
Kajak, od czwartku mam parę dni urlopu, może będzie u mnie BANAN po szlifierkę i z wizytą, to może fajnie byłoby się choć na chwilę spotkać razem...
prezesAdammm, już wciągnąłem się na dobre jak widzisz, już chyba mam swobodę we wszystkich działaniach na forum :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „PRZEDSTAW SIĘ - say hello”