Po tym przydługim wstępie przechodzimy do konkretów.
Żeby wystawić przedmiot musimy go przypasować do odpowiedniej kategorii i tutaj trafia nas między oczy pierwszy problem, musimy mieć niestety kod ean produktu którego oczywiście nie mamy bo sami wyklepaliśmy produkt. Można oczywiście pokusić się o kradzież cudzego kodu ean od innego podobnego produkltu, ale raz że będą do niego przyklejone recenzje właściwego produktu a dwa, że to nieeleganckie(chociaż jest częsta praktyka). W związku z tym pozostaje nam się wystawić w kategoriach które nie wymagają eanu czyli w rękodziełach --> przedmiotach wykonanych ręcznie. Jeżeli wybierzemy podkategorię "pozostałe" to dostaniemy kolejny strzał w twarz czyli prawie 22% marżę allegro! Warto trochę przyjanuszować i wybrać kategorię "zabawki i figurki kolekcjonerskie, bo w tej kategorii mamy "zaledwie" 13,60%. Po wybraniu kategorii musimy jeszcze wybrać tak zwany cennik dostawy. jest to cena i sposoby dostawy jakie chcemy zaoferować do swoich produktów, tutaj trzeba zainteresować się ofertą różnych firm spedycyjnych takich jak DPD, inpost itd. DPD jest dość tanie, ale jest też dość dziadowskie, na 7 paczek miałem 1 problem i 1 Fuckup, aczkolwiek możliwość nadania paczki w każdej żabce i dość tania opcja na wysyłkę kurierem paczki o długości 1m (16,99!) jest dość kusząca. Warto zawczasu zaopatrzyć się w odpowiednie opakowania, o odpowiednich wymiarach bo koszt wysyłki paczki niestandardowej może nam pożreć dużą cześć NASZEJ marży. Dodam tylko że nie ma możliwości zaznaczyć darmowej wysyłki, więc szprytny plan żeby cenę wysyłki ukryć w cenie końcowej produktu odpada. No i jako osoba prywatna nie ma możliwości żeby zrobić wysyłkę ze smartem i kosztami wysyłki podzielić się z allegro.
Jak już wybraliśmy kategorię i ogarnęliśmy dostawy to robimy ładne zdjęcia, ładny opis i wystawiamy.
No i czkamy jak wędkarz na rybach aż się trafi kupujący. No i niestety allegro od strony kupującego jest bardzo profesjonalne a od strony sprzedawcy jest mocno niedorobione. Nie możemy swojej sprzedaży śledzić w apce a w przeglądarce po zalogowani w allegro też fakt zakupu możemy odnotować dopiero w panelu sprzedaży. Najlepiej co jakiś czas sprawdzać maila bo tam są powiadomienia o zakupie wysyłane na bieżąco. Kiedy wreszcie trafi się klient to po złożeniu i nadaniu paczki wchodzimy do naszego profilu do zamówień od kupujących i wklejamy nr przesyłki, i zmieniamy status paczki z do wysłania, na wysłany(jeżeli o tym zapomnimy to allegro ukaże nas obniżeniem reputacji) . żeby wypłacić pieniądze z allegro należy zlecić im przelew na wyznaczone przez nas konto które wymaga autoryzacji przez allegro. Na osobnym koncie allegro nalicza swoje opłaty które należy co jakiś czas opłacać, raz w miesiącu allegro wystawia nam zbiorczą FV za swoje usługi i wyśle na maila.
Tutaj małe ostrzeżenie, w okresie świątecznym ktoś u mnie coś kupił ale nie dokończył opłaty, a że zależało mi żeby dostał towar przed wigilią więc wysłałem i w sumie dalej forsy nie dostałem. Więc warto wyjaśnić sprawę jeżeli transakcja nie jest zakończona.
Zapraszam Was do dzielenia się waszymi perypetiami na allegro i innych portalach zakupowych.
Dodam tylko od siebie, że warto się też ogłaszać na grupkach na FB o tematyce zbliżonej do naszych wyrobów, przykładowo udało mi się 2 krzesiwa sprzedać na grupie zainteresowanej tradycyjnym bushcraftem, aczkolwiek jak zauważyłem rynek krzesiw jest mocno nasycony i konkurencyjny

Zapraszam do dzielenia się własnymi doświadczeniami i pomysłami.