Noże Pitera
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Noże Pitera
Fajny dobrze wygląda , wzorki trawione ?
Tak poprawnie mówiąc to stal wokół wzorków jest wytrawiona, a one same są wypukłe
Broń to narzędzie i jeśli jest piękna, to tylko dzięki swej użyteczności
Zacny nożyk.
I komplecik gotowy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Super jak wykonujesz te wzorki na pochwie - nacinasz jakimś nożykiem
Nagniotłem linijką, taką zwykłą plastikową 20cm
Jak skóra garbowana roślinnie jest mokra przyjmuje wszelkie odciski nawet nie obciętych krótko paznokci. Także nie ważne czym, ale na czym i w jakim stanie
Wzorki bardzo ładne.
Wzorki bardzo ładne.
Tak, nawilżona skóra daje się formować w każdym kierunku i dopasować do prawie każdego kształtu
Dzięki jak na drugą pochewkę w życiu to jestem zadowolony
Dzięki jak na drugą pochewkę w życiu to jestem zadowolony
Nad szwem musisz popracować. Dużo daje do estetyki wykonania jak jest prosty. Spróbuj na wilgotnej skórze cyrklem odznaczyć równy rowek od krawędzi i w nim radełkiem krawieckim dziurki. Potem szydlem lub wiertelkiem otwory pod igłę. Jak będziesz robił często pochewki to powoli zgromadź sobie narzędzia i chemię do wykończenia. Widziałeś tutek Stacha Nowodworskiego na knivesach? Jeśli nie, to poszukam i podam link. On tam stosuje bardzo proste narzędzia jak np. widelec, a wychodzą mu super wyroby.
Znalazłam.
https://forum.knives.pl/index.php/topic,182414.0.html
Znalazłam.
https://forum.knives.pl/index.php/topic,182414.0.html
super link
Miecze motylkowe ze stali resorowej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
jaki śliczny wyłamywacz palców
trochę podobny (tylko bez kabłąka) do tasaka saperskiego (albo faszynowego) jak kto woli
trochę podobny (tylko bez kabłąka) do tasaka saperskiego (albo faszynowego) jak kto woli
Ekstra ,ale mógł byś podać wymiary , materiał rękojeści , itp . bo to jeszcze ciekawsze
Czemu wylamywacz?
Wymiary:
Długość całkowita: 440mm
Szerokość: 58mm
Grubość: 3,7 - 2 mm
Piny stalowe 6mm, materiał rękojeści to drewno, to samo co w damastach wyżej, chyba palisander ...
Pochwa, skóra bydlęca licowa, garbowana roślinnie 3,5mm z przekladką w środku oddzielająca miecze ze skóry 2mm. Siedziałem nad nią cały dzień... Myślę, że już wyszło ok
Wymiary:
Długość całkowita: 440mm
Szerokość: 58mm
Grubość: 3,7 - 2 mm
Piny stalowe 6mm, materiał rękojeści to drewno, to samo co w damastach wyżej, chyba palisander ...
Pochwa, skóra bydlęca licowa, garbowana roślinnie 3,5mm z przekladką w środku oddzielająca miecze ze skóry 2mm. Siedziałem nad nią cały dzień... Myślę, że już wyszło ok