Kowadło kupię
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Kowadło kupię
Te co widzę to około 100pln / kg słabo ogólnie a warto coś z nowych brać
Przeskoczyłem jedno 0 te co oglądam to ponad 10pln/kg wychodzi no tyle że drugi koniec Polski.To jednak jednak cena z tego świata:)
Kowadło söding& HAlbach 1905 110kg ile może być warte?
ROT wyluzuj trochę, poczekaj aż ci ktoś odpowie a nie nasuwasz post za postem. Cena kowadła zależy w większości od jego stanu, bez obejrzenia niewiele można powiedzieć. Jakiś czas temu sprzedałem anglika 125 kg z 1925r za 2000, by potem kupić szparóg taborowy Austryjacki 30 kg za tysiaka. Daj zdjęcia tego co chcesz kupić, lub linka do sprzedaży to ocenimy
Lepsze jest wrogiem dobrego
Trochę masz rację alenic ciekawego nie mogę znaleźć stąd ta frustracja tą ofertę odrzuciłem bo było zbyt wypracowane
Kowadła przewijają się na różnych aukcjach, niestety w większości sprzedający chcą kupę szmalu za kawałek złomu, może i one mają wartość historyczną, ale my szukamy takich o walorach użytkowych i w dodatku w rozsądnej cenie, a takie się dużo rzadziej trafiają, cierpliwości w końcu coś upolujesz
Lepsze jest wrogiem dobrego
Dokładnie tak . Zużycie bitni wgłębienie to jakie byś tolerował?bo ideału to pewnie się nie trafi
Moje pierwsze prawdziwe kowadło było na środku wklęsłe na jakies 3mm. W ogóle mi to nie przeszkadzało, a przy okazji nauczyłem się jak i gdzie klepnąć żeby naprostować detal. Najważniejsze, że kupione za bezcen (250zł za 60kg). Kuło się o wiele lepiej niż na mojej 12kg samoróbce ze złomu. Po roku jakoś oddałem bitnie do frezowania i jakiś czas było idealnie równe
Patrz, żeby kupić tanio. Zwłaszcza jeśli to Twoje początki.
Patrz, żeby kupić tanio. Zwłaszcza jeśli to Twoje początki.
Acha ...dzięki za podpowiedzi
Ale jak już kupować to coś porządnego żeby ewentualnie dołożyć kupić coś większego.....
No początki bez kowadła to kawał mam szyny i kulki łożysk różnej maści przyspawane do śrób palniki ,tiga dc ,ale tylko małe elementy...
Ale jak już kupować to coś porządnego żeby ewentualnie dołożyć kupić coś większego.....
No początki bez kowadła to kawał mam szyny i kulki łożysk różnej maści przyspawane do śrób palniki ,tiga dc ,ale tylko małe elementy...