Poszukuję praktyki (może w przyszłości pracy) w zawodzie kowalskim w Warszawie. Najbardziej interesuje mnie wykuwanie broni białej, chyba że metaloplastykowi nie będzie przeszkadzało że klepię noże i mieczyki na lewo i prawo (technicznie rzecz biorąc miecz to też metaloplastyka
Poszukuję Praktyki - Warszawa
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Poszukuję Praktyki - Warszawa
Witam
Poszukuję praktyki (może w przyszłości pracy) w zawodzie kowalskim w Warszawie. Najbardziej interesuje mnie wykuwanie broni białej, chyba że metaloplastykowi nie będzie przeszkadzało że klepię noże i mieczyki na lewo i prawo (technicznie rzecz biorąc miecz to też metaloplastyka
). Jeśli znajduje się osoba która chciałaby się podjąć wyzwania nauczenia kompletnego nowicjusza rzemiosła, to proszę o kontakt.
Re: Poszukuję Praktyki - Warszawa
Wszystko masz opisane tu, na Forum.Wystarczy poszperać, a znajdziesz to co interesujące. O praktyce dobrze pomyśleć po ogarnięciu teorii. Ciekawostką dla Ciebie może być to, że najlepsi w tej dziedzinie to przeważnie samoucy
Übung macht den Meister 
Re: Poszukuję Praktyki - Warszawa
Heh, ja też jestem samouk ^^; Tyle że ta samouka nie zda się na wiele, skoro brak mi podstawowych komponentów - paleniska i kowadła. Coś tam może i wyklepię na tym moim 30kg imadle ale ognia nie mam gdzie zamontować, a i mieszkam w okolicy gdzie jak tylko zacznę naparzać młotem to zaraz jakiś sąsiad zgłosi się z wyrzutem że hałas. Wszystko co do tej pory zmajstrowałem było robione na zimno i z kiepskiej stali konstrukcyjnej, a chciałbym zrobić coś naprawdę porządnego i wytrzymałego. W skrócie - bez warsztatu dużo nie zdziałam. Wiem że istnieją ludzie co samym pilnikiem potrafią zrobić cudne nożyki ale ja aż taki zdolny nie jestem 
Co do szperania to i tak miałem dużo szczęścia że nadziałem się na to forum, bo wujek Google coś mnie chyba nie lubi
Miałem więc nadzieję że może znajdę tu miszcza który by mnie przyuczył do zawodu. (i może też od razu przyjął do pracy bo ostatnio coś słabo XD )
Przepraszam że marudzę, ale to chyba jedyna rzecz na której naprawdę mi zależy...
Tak bajdełej przedstawiam tu dwa pokemony sprodukowane jakiś czas temu:

Rękawice rowerowe pokryte blachą aluminiową. Do tej pory nie pamiętam jak mi się to udało zrobić XD

Pata z materiałów budowlanych. Szorowałem ostrze pilnikiem ze trzy dni, ale to i tak ozdoba na ścianę bo stal miękka.
Co do szperania to i tak miałem dużo szczęścia że nadziałem się na to forum, bo wujek Google coś mnie chyba nie lubi
Miałem więc nadzieję że może znajdę tu miszcza który by mnie przyuczył do zawodu. (i może też od razu przyjął do pracy bo ostatnio coś słabo XD )
Przepraszam że marudzę, ale to chyba jedyna rzecz na której naprawdę mi zależy...
Tak bajdełej przedstawiam tu dwa pokemony sprodukowane jakiś czas temu:

Rękawice rowerowe pokryte blachą aluminiową. Do tej pory nie pamiętam jak mi się to udało zrobić XD

Pata z materiałów budowlanych. Szorowałem ostrze pilnikiem ze trzy dni, ale to i tak ozdoba na ścianę bo stal miękka.