Pióra do młota resorowego poszukuję kupię
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Pióra do młota resorowego poszukuję kupię
Witam!
Wszedłem w posiadanie młota resoraka- samoróbki.
Prezentuje się świetnie, a śmiga jeszcze lepiej.
Niestety, ma strzelone wszystkie robocze pióra w resorze, trzyma się tylko na słowo honoru.
Szukam w związku z tym 4 piór o wymiarach 10 x 80 x 1500 mm. Nie ma ktoś odsprzedać?
Szukałem po autozłomach, nawet chciałem zamawiać płaskowniki, ale w Multistalu ani Bodexie nie maja takich (rzekomo).
Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc (pakiety na damasty pozgrzewane, a nie ma jak rozbijać)...
Wszedłem w posiadanie młota resoraka- samoróbki.
Prezentuje się świetnie, a śmiga jeszcze lepiej.
Niestety, ma strzelone wszystkie robocze pióra w resorze, trzyma się tylko na słowo honoru.
Szukam w związku z tym 4 piór o wymiarach 10 x 80 x 1500 mm. Nie ma ktoś odsprzedać?
Szukałem po autozłomach, nawet chciałem zamawiać płaskowniki, ale w Multistalu ani Bodexie nie maja takich (rzekomo).
Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc (pakiety na damasty pozgrzewane, a nie ma jak rozbijać)...
Jak będę na złomie powiem znajomemu, żeby większe resory odkładał. Jeden taki niedawno pociąłem na materiał, a drugi chyba się nie nada bo na długości pęknięty i może wymiar nie wyjść. Nie gwarantuję, że coś się trafi i ile to będzie trwało, ale jak coś będzie to dam znać.
Klep, klep, a coś wyklepiesz xD
Również mam samoróbkę, która ma strzelone wszystkie pióra na szczęście każde walnięte jest w innym miejscu. Kilka lat temu kiedy zobaczyłem, że młot pracuje na jednym piórze, postanowiłem je wszystkie wymienić ale w pierw pospawałem stare, choć jest to straszną amatorszczyzną. Od tamtej pory spawam je mniej więcej raz do roku, a od ostatniego spawania minęło już dwa lata i dwa resorki na spawach są znowu pęknięte. Jeżeli chcesz je wymienić to spróbuj tej samej metody, która uratowała mój młotek, może nie będziesz musiał ganiać po złomowiskach. Dodam, że na młocie robię niemal codziennie.
- Grzegorz K.
- Administrator
- Grzegorz K.
- Administrator
-
Krzysztof Assman
- Grzegorz K.
- Administrator
Stare, nowe, byle tylko trzymały wymiar...
Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
Spawać już za bardzo nie ma czego do czego- walnięte są wszystkie cztery główne pióra, na których wisi bijak. Zresztą widać po nich, że już były wielokrotnie spawane...
Zastanawiam się, czy pióra z resora ze Stara 660 nie byłyby dobre- widziałem dzisiaj takie resory za 100 zł na allegro.
Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
Spawać już za bardzo nie ma czego do czego- walnięte są wszystkie cztery główne pióra, na których wisi bijak. Zresztą widać po nich, że już były wielokrotnie spawane...
Zastanawiam się, czy pióra z resora ze Stara 660 nie byłyby dobre- widziałem dzisiaj takie resory za 100 zł na allegro.
- Grzegorz K.
- Administrator
Dosyć dawno temu zamawialiśmy do mr 80 były węższe i cieńsze i drogie bo 100zł za sztuke www.sniezek.nazwa.pl