Zrzutka na Młot do Swołowa
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Zrzutka na Młot do Swołowa
To co poniżej przeczytacie, piszę tylko z troski o powodzenie akcji.
Jakiś tydzień temu (może trochę więcej) rozmawiałem z Grzegorzem (Prezesem) telefonicznie i zwróciłem uwagę, że może warto napisać coś więcej o tym pomyśle. Chodzi o konkretne informacje dotyczące przyszłości młota (kto, gdzie, jak, na jakich zasadach, co na to muzeum....itd.)
Możliwe, że osoby, które co roku jeżdżą do Swołowa i znają się już jakiś czas, do tego są związane emocjonalnie z tym miejscem, nie maja oporów przed dołożeniem swoich złotówek do akcji.
Pozostali chyba już gorzej, i wcale mnie to nie dziwi, tym bardziej, że potrzebujących wsparcia finansowego jest cała masa i to nierzadko wśród bliskich....
Zatem, moim zdaniem, uszczegółowienie tematu może przynieść dobry efekt.
Druga sprawa, niestety jeszcze bardziej delikatna.....
Kto nie chce wpłacić, nie wpłaci mimo nagabywania, a mam wrażenie, że takie się czasem dzieje z klawiatur naszych kolegów (zarówno tu jak i na Facebuku). To działa niestety przeciwskutecznie....
Mój głos nie ma na celu nikogo urazić. Jeszcze raz podkreślę, jestem za pomyślnym finałem akcji i sam pieniążki wpłaciłem.
Pozdrawiam i polecam refleksji.
Jakiś tydzień temu (może trochę więcej) rozmawiałem z Grzegorzem (Prezesem) telefonicznie i zwróciłem uwagę, że może warto napisać coś więcej o tym pomyśle. Chodzi o konkretne informacje dotyczące przyszłości młota (kto, gdzie, jak, na jakich zasadach, co na to muzeum....itd.)
Możliwe, że osoby, które co roku jeżdżą do Swołowa i znają się już jakiś czas, do tego są związane emocjonalnie z tym miejscem, nie maja oporów przed dołożeniem swoich złotówek do akcji.
Pozostali chyba już gorzej, i wcale mnie to nie dziwi, tym bardziej, że potrzebujących wsparcia finansowego jest cała masa i to nierzadko wśród bliskich....
Zatem, moim zdaniem, uszczegółowienie tematu może przynieść dobry efekt.
Druga sprawa, niestety jeszcze bardziej delikatna.....
Kto nie chce wpłacić, nie wpłaci mimo nagabywania, a mam wrażenie, że takie się czasem dzieje z klawiatur naszych kolegów (zarówno tu jak i na Facebuku). To działa niestety przeciwskutecznie....
Mój głos nie ma na celu nikogo urazić. Jeszcze raz podkreślę, jestem za pomyślnym finałem akcji i sam pieniążki wpłaciłem.
Pozdrawiam i polecam refleksji.
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali
Lipali
Mam podobne odczucia, choć dobrze jest odświeżać i podbijać temat...
No i proponuje zmienić "zdjęcie zbiórki"
Bardzo lubię kolegów ze zdjęcia jednak nie przykuwa ono uwagi i w sumie dla kogoś kto nie bywał w Swołowie ma się nijak do celu jaki chcemy osiągnąć. To po prostu ginie na tle innych atrakcyjnych wizualnie postów....
Bardzo lubię kolegów ze zdjęcia jednak nie przykuwa ono uwagi i w sumie dla kogoś kto nie bywał w Swołowie ma się nijak do celu jaki chcemy osiągnąć. To po prostu ginie na tle innych atrakcyjnych wizualnie postów....
- bey
- arcyforumoholik
- Kontakt:
Wsadzę kij w mrowisko.
Ilu jest członków stowarzyszenia?
Kiedy ostatni raz była robiona składka na stowarzyszenie?
Dlaczego ci którzy nigdy nie wpłacili nic, ani na serwer ani na inne rzeczy związane z działalnością stowarzyszenia mają takie same prawo przyjechać na Swołowo oraz korzystać z wiedzy forum?
Może czas na porządki?
Jest nas wielu na forum i grupie, ale jakby było tylko kilku
Mam teraz ciężki okres, ale co mogłem wpłaciłem, każdemu który cokolwiek wpłaci zaproponować członkostwo w stowarzyszeniu i pierwszeństwo w korzystaniu z forum i imprez forumowych, resztę wy…… i będziemy wiedzieli ilu nas jest.
Prezesie poproszę bana za moje słowa
Ilu jest członków stowarzyszenia?
Kiedy ostatni raz była robiona składka na stowarzyszenie?
Dlaczego ci którzy nigdy nie wpłacili nic, ani na serwer ani na inne rzeczy związane z działalnością stowarzyszenia mają takie same prawo przyjechać na Swołowo oraz korzystać z wiedzy forum?
Może czas na porządki?
Jest nas wielu na forum i grupie, ale jakby było tylko kilku
Mam teraz ciężki okres, ale co mogłem wpłaciłem, każdemu który cokolwiek wpłaci zaproponować członkostwo w stowarzyszeniu i pierwszeństwo w korzystaniu z forum i imprez forumowych, resztę wy…… i będziemy wiedzieli ilu nas jest.
Prezesie poproszę bana za moje słowa

Lepsze jest wrogiem dobrego
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Wystawiłem palnik na licytację na FB. Już jest dobrze, nawet b. bobrze 

Kontakt 517355290
Bey - faktycznych (czytaj aktywnych członków FK) nie jest az tak wielu - od 20-40 osob czesto lub stale odwiedza forum, 40-60 osob robi to raz na pare dni - reszta robi to raz na miesiac lub doraznie (glownie po zalogowaniu) - efektywnie jest to, ok 100 użytkowników przejawiajacych aktywność
Wielu sposrod nich nie wie ze jest stowarzyszenie - pomijam, ilu z tych co wiedza o stowarzyszeniu, placi skladki...
Fakt bycia użytkownikiem FK nie robi z nikogo, automatycznie członka stowarzyszenia
Przepuszczenie uzytkownikow przez Twoja propozycje sita doprowadziloby do tego ze forum byłoby kilku- kikunastoosobowa grupa - ktora z czasem tez by sie rozpadla
Ad zbiorki nie wypowiadam sie, jestem poza stowarzyszeniem i nie bylem w Swolowie, z wiedzy forumowej korzystam, choc staram sie dolozyc cos od siebie
Wielu sposrod nich nie wie ze jest stowarzyszenie - pomijam, ilu z tych co wiedza o stowarzyszeniu, placi skladki...
Fakt bycia użytkownikiem FK nie robi z nikogo, automatycznie członka stowarzyszenia
Przepuszczenie uzytkownikow przez Twoja propozycje sita doprowadziloby do tego ze forum byłoby kilku- kikunastoosobowa grupa - ktora z czasem tez by sie rozpadla
Ad zbiorki nie wypowiadam sie, jestem poza stowarzyszeniem i nie bylem w Swolowie, z wiedzy forumowej korzystam, choc staram sie dolozyc cos od siebie
Do końca zbiórki jest jeszcze cztery miesiące, a jest już prawie połowa potrzebnej kwoty. Tempo zbiórki nie jest oszałamiające ale nie ma też tragedii. Sytuacja kovidowa powoduje, że część ludzi ma kłopoty finansowe i ostrożnie podchodzi do wydatków. Myślę, że projekt się powiedzie i na najbliższe spotkanie w Swołowie młot będzie z muzeum. W międzyczasie można pomyśleć o fundamentach, bo muszą miesiąc schnąć aby się nie rozpadły po uruchomieniu młota. Z projektu nie możemy się wycofać i chyba nikt tego nie rozpatruje.
Ja jestem na zdjęciu i wcale nie czuję się zbyt mało atrakcyjny... Mam przepiękny owal...leonzlasu pisze: ↑24 sty 2021, 20:30Mam podobne odczucia, choć dobrze jest odświeżać i podbijać temat...

Tylko chyba nikt nie wie, gdzie ten młot ma stanąć i czy w ogóle muzeum się na to zgodziło.....kin241 pisze: ↑25 sty 2021, 22:17Myślę, że projekt się powiedzie i na najbliższe spotkanie w Swołowie młot będzie z muzeum. W międzyczasie można pomyśleć o fundamentach, bo muszą miesiąc schnąć aby się nie rozpadły po uruchomieniu młota. Z projektu nie możemy się wycofać i chyba nikt tego nie rozpatruje.

"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali
Lipali
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
500 z licytacji zasili zrzutkę 
Edit. Kolega, który wylicytował palnik dorzucił jeszcze 200.

Edit. Kolega, który wylicytował palnik dorzucił jeszcze 200.
Kontakt 517355290