Dzięki
Prace Elfi
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Prace Elfi
Cześć, ostatnio pokułem paręnaście drobiazgów, głównie na festyn, teraz po nim postaram się zrobić nowe bardziej złożone projekty.
Co do szczypiec, wyglądowo średniawka ale co do kształtu szczęk bardzo polecam wszystkim do mniejszych elementów (szczególnie jak nagrzewa się mniejsze rzeczy w koksie).

Co do szczypiec, wyglądowo średniawka ale co do kształtu szczęk bardzo polecam wszystkim do mniejszych elementów (szczególnie jak nagrzewa się mniejsze rzeczy w koksie).

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dawid wiesz, że bardzo cenię Twoje podejście do prac kowalsko-jubilerskich
. Wszystko jest piękne, szczególnie wisiorek z górami. Kasia nosi codziennie 
Ale podkówki to masakra.... Wiem, że są maluśkie i to jest fajne. Są też bardzo czysto zrobione. Ale są za bardzo takie....nieprawdziwe. Przyjrzyj się jak wyglądają rzeczywiste podkowy i spróbuj ten wzór przenieść do skali mikro. Oczywiście w tak małych podkówkach można z czegoś zrezygnować (np. nie przebijać otworów).
Pozdrawiamy!
PS. Kasia mówi, że mam być dla Ciebie miły

Ale podkówki to masakra.... Wiem, że są maluśkie i to jest fajne. Są też bardzo czysto zrobione. Ale są za bardzo takie....nieprawdziwe. Przyjrzyj się jak wyglądają rzeczywiste podkowy i spróbuj ten wzór przenieść do skali mikro. Oczywiście w tak małych podkówkach można z czegoś zrezygnować (np. nie przebijać otworów).
Pozdrawiamy!

PS. Kasia mówi, że mam być dla Ciebie miły

"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali
Lipali
O dzięki wielkie
, no co do podków po prostu wybrałem bardzo uproszczony wzór, no nie miały wyglądać realistycznie jedynie jako taka ozdoba, znaczy rozumiem i po części się zgadzam i na pewno spróbuje zrobić parę miniaturowych poprawnie zrobionych podków, w sensie podszedłem do tego luźno bo zauważyłem podobne projekty a i mi samemu taki ala kreskówkowy prosty wzór po prostu się spodobał.
PS. A co byś napisał bez Pani Kasi ?
Także pozdrawiam cieszę się że naszyjnik służy.
PS. A co byś napisał bez Pani Kasi ?
Także pozdrawiam cieszę się że naszyjnik służy.
Jak ja Ci dam Pani

P.s. Wisiorek

pozdrowienia
"Nie my należymy do świata, lecz świat należy do nas, więc...."
Cześć!
Żyje! jakoś. Trochę się działo przez ostanie miesiące a czas na własny rozwój zmalał do minimum, mimo wszystko coś dłubałem albo dokupowałem, niestety mniejsze rzeczy ze względu na czas. Dla czystego sumienia wstawiam te pierdoły które zdążyłem sfotografować zanim poszły w świat albo zniknęły w niewyjaśnionych okolicznościach...
Kolejne odlewy młotów Thora czekają (mam nadzieje, że bardziej udane). Muszę zwiększyć jedynie kąty powierzchni w formie żeby jako tako wychodziły i powinno być trochę lepiej.
Co do szczypiec na pierwszych zdjęciach, były tworzone przede wszystkim do gabarytów tych serduszek co na następnych zdjęciach, (w sumie głównie do nich
). Łapią w 3 płaszczyznach co ułatwia kucie miniaturowych elementów.
Żyje! jakoś. Trochę się działo przez ostanie miesiące a czas na własny rozwój zmalał do minimum, mimo wszystko coś dłubałem albo dokupowałem, niestety mniejsze rzeczy ze względu na czas. Dla czystego sumienia wstawiam te pierdoły które zdążyłem sfotografować zanim poszły w świat albo zniknęły w niewyjaśnionych okolicznościach...
Kolejne odlewy młotów Thora czekają (mam nadzieje, że bardziej udane). Muszę zwiększyć jedynie kąty powierzchni w formie żeby jako tako wychodziły i powinno być trochę lepiej.
Co do szczypiec na pierwszych zdjęciach, były tworzone przede wszystkim do gabarytów tych serduszek co na następnych zdjęciach, (w sumie głównie do nich

Bardzo fajnie, najbliższy mojemu sercu stateczek 

Przede wszystkim ogromnie się cieszę, że jesteś. Przyznam, że ostatnio myśleliśmy i rozmawialiśmy z Kasią o Tobie. Rozumiem, że czas końca roku szkolnego to pracowity czas (czy Ty w tym roku nie zdawałeś matury?).
Wszystko pięknie pokazujesz i wykonujesz. Bardzo spodobała mi się tablica z pokazywaniem kolejnych faz powstawania serduszka i podkówki.
Wakacje już za pasem więc mam nadzieję na więcej Twoich prac
.
Wszystko pięknie pokazujesz i wykonujesz. Bardzo spodobała mi się tablica z pokazywaniem kolejnych faz powstawania serduszka i podkówki.
Wakacje już za pasem więc mam nadzieję na więcej Twoich prac

Lipali
Lipali
Oczywiście, powoli wracam do pasji. Aktualnie jestem w technikum czyli egzaminy zawodowe. Niestety nie tylko szkoła wpłynęła na brak czasu ale widać światełko w tunelu. Dzięki wielkie za miłe słowa.Aries pisze: ↑29 maja 2022, 20:07Przede wszystkim ogromnie się cieszę, że jesteś. Przyznam, że ostatnio myśleliśmy i rozmawialiśmy z Kasią o Tobie. Rozumiem, że czas końca roku szkolnego to pracowity czas (czy Ty w tym roku nie zdawałeś matury?).
Wakacje już za pasem więc mam nadzieję na więcej Twoich prac.
PS. Pamiętam o tych nutkach

Odnowione imadełko 

fajnie, chociaż przyznam, że te połówki podków jakoś mi tu nie pasują 

Lipali
Lipali
Cześć!
Po miesiącu w lesie wysyłam zdjęcia warsztatów z kowalstwa/ podstaw majsterkowania z metalem które udało mi się zrobić paru młodym. Dodaje jeszcze kilka rzeczy których wcześniej nie dodałem oraz całą ekipą młodych majsterkowiczów.
Plus zdjęcie numeru na dom który kiedyś robiłem, nie polecam używać klejów do tego typu robótki, zmieniłem klej na gwoździe i trochę rozjaśniłem dla lepszego efektu.
Po miesiącu w lesie wysyłam zdjęcia warsztatów z kowalstwa/ podstaw majsterkowania z metalem które udało mi się zrobić paru młodym. Dodaje jeszcze kilka rzeczy których wcześniej nie dodałem oraz całą ekipą młodych majsterkowiczów.
Plus zdjęcie numeru na dom który kiedyś robiłem, nie polecam używać klejów do tego typu robótki, zmieniłem klej na gwoździe i trochę rozjaśniłem dla lepszego efektu.
Super sprawa, chociaż ten ogień nic nie zabezpieczony ... dobrze, że chociaż obłożyliście go własnymi ciałami