Galeria

Zdjęcia naszych prac

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
stefanik

Post autor: stefanik » 15 lis 2010, 17:06

po co prasie mobilność? czy aby lekko nie przesadzacie?
Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma dwa głosy, a profesor uniwersytetu jeden.

Awatar użytkownika
harlem
Kontakt:

Post autor: harlem » 15 lis 2010, 18:49

bo prasa w tej chwili nie jest w swoim ostatecznym miejscu i od czasu do czasu swobodnie teraz można ja ustawiać. a kółka jezdne w niczym jej nie przeszkadzają. Nawet leciutko nie przesadzamy. Błyskawicznie możesz adpotowac swoje pomieszczenie w zalezności od przerabianych gabarytów. Większa z tego korzyść na przyszłość niz te klika godzin poświęconych na te aranżację.

Awatar użytkownika
rav08
forumoholik
Kontakt:

Post autor: rav08 » 15 lis 2010, 18:52

Żeby się dało to jeszcze podciągnąć na tych torach do Jasła :-D Ale popieram miejsca nigdy za dużo.Zawsze się coś znajdzie do zrobienia takiego co akurat będzie się nie mieściło.

Awatar użytkownika
stefanik

Post autor: stefanik » 15 lis 2010, 22:02

a jak się pracuje na niezamocowanej prasie z doczepionymi kołami?
Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma dwa głosy, a profesor uniwersytetu jeden.

Awatar użytkownika
harlem
Kontakt:

Post autor: harlem » 16 lis 2010, 20:12

tak samo jak bez. Ale prasa to nic, za prasą stoją zaparkowane nożyce gilotynowe również na kółkach. Dzisiaj maszyna w ciągu 2 minut wyjechała na środek tak by móc nitować przęsła o szerokości 2,70m w każdą stronę i tu okazuję uwydatnia sie przewaga takiego rozwiązania. Maszyna nie używana stoi zaparkowana w garażu tak jak prasa, i klika jeszcze innych maszyn. W ciągu roku przybyło nam jeszcze trochę urządzeń stojaków wózków postumentów, ale jak nadaliśmy im mobilności to okazało się że mamy więcej przestrzeni w pracowni. Stefan, może się kiedyś przekonasz do takiego rozwiązania.

Awatar użytkownika
Dziad Kowalski

Post autor: Dziad Kowalski » 16 lis 2010, 23:32

To galeria a nie dyskusja o narzędziach, ale też się wypowiem. Mobilność narzędzi to świetna sprawa. Miejsca w warsztacie nigdy dość. Najbardziej mobilnym narzędziem współczesnego kowala jest samochód - niezbędny wręcz w tym fachu.
(chyba, że ktoś ma zakotwiony do podłogi teleporter)

Admini - przenieście kilka postów do odpowiedniego działu, bo to ciekawe rozwiązania, np tam gdzie jest o mobilnym imadle. A to moje krzywe skasować.

Awatar użytkownika
stefanik

Post autor: stefanik » 17 lis 2010, 00:37

dawno, dawno temu byłem zmuszony kuć na młocie który był żle ustawiony i się normalnie podczas pracy bujał - nic przyjemnego. Niestety nie był to mój młót w nie moim warsztacie i nie mogłem nic na to poradzić , oprócz tego była tam prasa balansowa, oczywiście niezamocowana i też jeżdziła po warsztacie ;-) . Na szczęście te czasy minęły i mam nadzieję że nie wrócą ale do dziś wyrażenie "mobilność w pracowni + prasa" kojarzy mi się jednoznacznie :mrgreen: , ale to tylko moje takie tam, pozdrawiam.
Ps: mam na imię Sebastian

Awatar użytkownika
harlem
Kontakt:

Post autor: harlem » 17 lis 2010, 12:28

Dla mnie będziesz Stefan :))
jak napisałeś został źle ustawiony i wszystko w temacie

Awatar użytkownika
Pawel.G
Kontakt:

Post autor: Pawel.G » 26 lis 2010, 21:09

Jakoś tak spokojnie na tej galeri panowie :)
Witam wszystkich po przerwie :)
Yaro bardzo podoba mi się twoja realizacja kraty z bambusów,tak naprawde to chyba jedyna z niewielu prac która zwraca na siebie uwagę i odstępuje od reszty.
Nic ując,nic dodać!!!!! bardzo się cieszę twoimi postępami i widzę ze jesteś na bardzo dobrej drodze!!!!
Trzymaj tak dalej !!!

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 27 lis 2010, 06:57

Cześć Pawle ,zmieniłeś stan cywilny?Gratuluję ;-)
Kontakt 517355290

Awatar użytkownika
Agnieszka Pasek

Post autor: Agnieszka Pasek » 27 lis 2010, 23:25

Przepraszam za dłuższą nieobecność na forum.
W ostatnim czasie mamy naprawdę dużo pracy i w sumie ciekawe zlecenia. Moja mała kuźnia ,,pod wiatą" stała się fajną przestronną coraz bardziej wyposażoną 90m pracownią .
Tymczasem chciałam pokazać pracę mojego projektu .Istotna jest z dwóch powodów-jest to największy jak do tej pory mój projekt a drugi chyba ważniejszy to ,że oprócz Filipa w realizacji uczestniczyli:Nikiel,Igor i Kapsel. ;-)
Dzięki Chłopaki. :!: :!: :!:

http://picasaweb.google.com/11477037029 ... directlink
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2010, 20:38 przez Agnieszka Pasek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 28 lis 2010, 00:19

Super moje gratulacje,ale te miedziane zakówki mogą się na was zemścić :-/ Obym nie miał racji.
Kontakt 517355290

Awatar użytkownika
Nomad
Moderator

Post autor: Nomad » 28 lis 2010, 09:03

Niesamowita praca jak dla mnie!
Bardzo mi sie całośc podoba, i życze dalszych sukcesów.
Musze was kiedyś odwiedzic!

Robert W.

Post autor: Robert W. » 28 lis 2010, 10:29

ciekawie pokazany faktura kutej stali na balustradzie ,można wiedzieć jakiego lakier został użyty :-P choć balustrada nie w moich guście to reszta prac bardzo się podoba w szczególności osłona podłogi pod kominek (czy jak tam to się profesjonalnie nazywa :mrgreen: )
Stronka też wypasiona tylko brakuje tam zdjęć artystów przy pracy i procesu tworzenia tak aby klient był pewny że nie przypłynęło to w kontenerze z Chin :mrgreen:

Banan co miałeś na myśli ?

Awatar użytkownika
stefanik

Post autor: stefanik » 28 lis 2010, 10:49

no właśnie Banan, czy chodzi o możliwą korozję na styku miedzi ze stalą?

ODPOWIEDZ

Wróć do „GALERIA - gallery”