Moje noże.
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Maciej Bieniasz
- Kontakt:
- Maciej Bieniasz
- Kontakt:
az mnie zatkalo:) piekne zelastwo! zwlszcza ten biszkopcik-nesmuk?
powiedz jak to robisz, ze Ci takie piekne wżery wychodzą? czy to na tym toporku to jakies zakute spawy?
powiedz jak to robisz, ze Ci takie piekne wżery wychodzą? czy to na tym toporku to jakies zakute spawy?
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią 
- Maciej Bieniasz
- Kontakt:
Trawię w siarkowym i azotowym. Czasem w tym i tym, czasami tylko w jednym. Siarkowy usuwa ładnie zgorzel po kuciu, azotowy trawi. Stężenie dobieram na "oko" Ważne żeby kwas był ciepły tak ok 40-50 C.
Musisz popróbować i zobaczyć co Ci wychodzi.
Jeszcze jeden się znalazł
Długość całkowita 280 mm. dł. ostrza 145 mm. szerokość 28 mm, grubość 3,5 mm. waga 150 g. kuta NC6, palma

pozdrawiam,
M.
Musisz popróbować i zobaczyć co Ci wychodzi.
Jeszcze jeden się znalazł
Długość całkowita 280 mm. dł. ostrza 145 mm. szerokość 28 mm, grubość 3,5 mm. waga 150 g. kuta NC6, palma

pozdrawiam,
M.
- Maciej Bieniasz
- Kontakt:
Dobra, ale oprócz oglądactwa przydałoby sie krok po krok pokazać jak sieę takie cóś je ? Bo tak to sobie powielamy te noże pl. A ja chciałbym poznawać technikę. Napisałeś kwas na oko ale jakie oko pół na pół, jedna część kwasu dwie wody cy inacy? Może trochę wiedzy !
HOWGH
Ps. Chemiku....młooooody ha ha ha
HOWGH
Ps. Chemiku....młooooody ha ha ha
Ostatnio zmieniony 29 paź 2009, 21:26 przez wszebąd, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maciej Bieniasz
- Kontakt:
jak to otwory wierciles? jakie wiertlo stosujesz do takiej roboty? Powiedz czy zajmujesz sie nozami tyko hobbystycznie, czy to juz stale zajecie?
wiemy , ze knivesach i makersach jest kupę wiedzy, ale mógłbyś coś chlopakam tu doradzic.
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią