Kuta bransoleta - tutorial
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Tom Oldsmith
- Kontakt:
Kuta bransoleta - tutorial
Chyba sie za bardzo rozpedzilem, ale na jakis czas bedzie spokuj z tutkami.
To z wczorajszej dlubaniny. taki dziwolag miedziany.
kuta bransoleta
No to oceniajcie i krytykujcie.
To z wczorajszej dlubaniny. taki dziwolag miedziany.
kuta bransoleta
No to oceniajcie i krytykujcie.
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2011, 23:49 przez Tom Oldsmith, łącznie zmieniany 3 razy.
Ingenuity is the third hand of a craftsman ...
Tom
Tom
-
dara
- Tom Oldsmith
- Kontakt:
Myslalem.
Wlasnie sciagam kamienie i srebrna blache, bo to co mam we warsztacie na precjoza sie nie nadaje. Tylko jakos powoli to idzie bo pogoda kiepska i dostawy sie przeciagaja.
Wychodze z zalozenia , ze kazda potwora trafi na amatora, moze i ten dziwolag tez.
Wlasnie sciagam kamienie i srebrna blache, bo to co mam we warsztacie na precjoza sie nie nadaje. Tylko jakos powoli to idzie bo pogoda kiepska i dostawy sie przeciagaja.
Wychodze z zalozenia , ze kazda potwora trafi na amatora, moze i ten dziwolag tez.
Tom
Tom
- Tom Oldsmith
- Kontakt:
Bursztyn oszlifowany bez much i smieci w rozmiarze ok 20mm mam tu za 5 $/sztuka. Te ze smieciami dochodza w handlu do 100$, okazy to nawet nie wiem po ile, chyba tylko na gieldach i aukcjach mozna wyrwac.
Podpowiem ci , jak to dziala. Te duze ilosci nieoszlifowanego bursztynu kupuje sie hurtem w okregu Kaliningradzkim, maja tam bursztyn kopalny. Potem mozna zlecic szlifowanie lub zatrudnic kolorowego i juz. Selekcja materialu, jakies wytyczne odnosnie co i jak oprawiac i wysyla sie to do Meksyku. Tam utalentowani mistrzowie zrobia co zechcesz po baaardzo konkurencyjnych cenach. Pozostaje tylko jedno - sprzedac to potem.
Akurat temat jest mi znany , bo kolegi malzonka w tym siedzi i handluje. Leza na polkach cale zwaly tej sieczki. A bursztynu w miedzi nie uswiadczysz. Dodam ze efekt jest wiecej niz ciekawy.
Podpowiem ci , jak to dziala. Te duze ilosci nieoszlifowanego bursztynu kupuje sie hurtem w okregu Kaliningradzkim, maja tam bursztyn kopalny. Potem mozna zlecic szlifowanie lub zatrudnic kolorowego i juz. Selekcja materialu, jakies wytyczne odnosnie co i jak oprawiac i wysyla sie to do Meksyku. Tam utalentowani mistrzowie zrobia co zechcesz po baaardzo konkurencyjnych cenach. Pozostaje tylko jedno - sprzedac to potem.
Akurat temat jest mi znany , bo kolegi malzonka w tym siedzi i handluje. Leza na polkach cale zwaly tej sieczki. A bursztynu w miedzi nie uswiadczysz. Dodam ze efekt jest wiecej niz ciekawy.
Tom
Tom
-
dara
-
dara
- Tom Oldsmith
- Kontakt:
Jesli juz, to bym zrobil wewnetrzna warstwe z blachy srebrnej 0,28 mm zawinietej i zakutej na brzegach. Jest jeszcze taki preparat, antyalergen do bizuterii, powloka ochronna, jedno zaimpregnowanie wystarcza na 3 miesiace. Druga rzecz, ze jak miedz utleni sie na brazowo, nie tak latwo wchodzi w tlenki zielone lub niebieskie. Ale narazie to tylko zabawa w kuta bizuterie, raczej badanie trendow na rynku. Fakt, ze temat jest wdzieczny lecz puki co to produkt uboczny.
Tom
Tom
Srebrna blaszka to już fachowe podejście.
Skórka też jest do kitu. Wszystkie tego typu patenty zastępcze stosowałem na sobie. Kłopoty są, jak przedmiot styka się z naszą skórą, ociera o nią.
ps. Drażni mnie masowa produkcja biżuterii, co skutecznie zniechęcało mnie do wykonywania podobnych wzorów ręcznie. Za to u nas, i wogóle mało gdzie biżuterię zdobi się niellem, i w to się powoli wkręcam, ale łatwo nie jest.
Skórka też jest do kitu. Wszystkie tego typu patenty zastępcze stosowałem na sobie. Kłopoty są, jak przedmiot styka się z naszą skórą, ociera o nią.
ps. Drażni mnie masowa produkcja biżuterii, co skutecznie zniechęcało mnie do wykonywania podobnych wzorów ręcznie. Za to u nas, i wogóle mało gdzie biżuterię zdobi się niellem, i w to się powoli wkręcam, ale łatwo nie jest.