transmutacja:)
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
dara
- folkmar_dirman
Kolesie, którzy bawią się w zimną fuzję w garażach, twierdza, że jak puszczą prąd przez swoje elektrody(nie pamiętam z czego one są), to osadzają się na nich czarne drobinki żelaza:)
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią 
gadałem z dr Milewskim o tym złocie z mikrofalówki:)
sprawa jest dosyć prosta, ale efekty mizerne, bo to jest tylko 10-20 uncji złota na tonę surowca (szkła). z jednego tygielka wychodzi kilka drobinek złota.
opowiadał dość dokładnie jak to się odbywa. Jeśli chodzi o sam proces to żadna magia to nie jest. Jeśli chodzi o teorię to już inna bajka:)
ale mnie i tak teoria nie interesuje, bo jej nie kumam i nie ważne czy jest chemiczna czy alchemiczna. zresztą bez alchemii nie było by chemii.
temat ciekawy, ale za dużo tego szkła by trzeba było przetopić.
ile to jest tona butelek???:) jedna uncja to nie całe 30g, jak liczyć, że 1g kosztuje 100pln, to 20uncjix28gx100pln to wychodzi jakieś 56 000 pln
szkoda czasu, zresztą mikrofale szkodzą na plemniki
sprawa jest dosyć prosta, ale efekty mizerne, bo to jest tylko 10-20 uncji złota na tonę surowca (szkła). z jednego tygielka wychodzi kilka drobinek złota.
opowiadał dość dokładnie jak to się odbywa. Jeśli chodzi o sam proces to żadna magia to nie jest. Jeśli chodzi o teorię to już inna bajka:)
ale mnie i tak teoria nie interesuje, bo jej nie kumam i nie ważne czy jest chemiczna czy alchemiczna. zresztą bez alchemii nie było by chemii.
temat ciekawy, ale za dużo tego szkła by trzeba było przetopić.
ile to jest tona butelek???:) jedna uncja to nie całe 30g, jak liczyć, że 1g kosztuje 100pln, to 20uncjix28gx100pln to wychodzi jakieś 56 000 pln
szkoda czasu, zresztą mikrofale szkodzą na plemniki
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią 
http://www.hbci.com/~wenonah/hudson/ormusgas.htm
pierwsze zdjęcia o próbki stopionego szkła, widziane pod mikroskopem. złote kropki, to ponoć Au:) wielkość rzędu mikronów, tylko niektóre drobinki widać gołym okiem i jak coś takiego wydobyć ze stopionego szkła?:) oczywiście jeśli ci wszyscy kolesie nie ściemniają.
ja nikogo nie przekonuję, że to jest prawda. Ot ciekawostka.
ORMUS odkryto w latach 80 i od tego czasu niektórzy się tym bawią.
pierwsze zdjęcia o próbki stopionego szkła, widziane pod mikroskopem. złote kropki, to ponoć Au:) wielkość rzędu mikronów, tylko niektóre drobinki widać gołym okiem i jak coś takiego wydobyć ze stopionego szkła?:) oczywiście jeśli ci wszyscy kolesie nie ściemniają.
ja nikogo nie przekonuję, że to jest prawda. Ot ciekawostka.
ORMUS odkryto w latach 80 i od tego czasu niektórzy się tym bawią.
- Grzegorz K.
- Administrator
Też lubię czytać bajki, a na reaktorze Maria stałem fajne niebieskie światło....otrzymują tam wiele ciekawych pierwiastków i ich izotopów, kamieni szlachetnych itp. Złoto otrzymać się (podobno) da , a kosztów nie podam coby nikt zawału nie dostał. Synteza termojądrowa to złączanie lekkich jąder, czym cięższe jądra tym wyższa energia niezbędna do fuzji , czyli normalne zachowanie gwiazdy podczas jej żywota, supernowa następuje podczas gdy kończy się paliwo jakim jest wodór, wtedy następuje implozja(warunek gwiazda musi być wielka, nasze małe słońce po prostu się wypali) i powstają takie dziwadła jak czarne dziury, gwiazdy neutronowe (której materiał mieszczący się w jednej łyżeczce waży ok 6 mld ton) itd. Natomiast rozczepianie jąder ciężkich to już reakcja atomowa i wydaje mi się że wystarczy spojrzeć na szereg : platyna, rtęć to produkty rozpadu. Bombardowanie alfa i beta odpada, gamma to czysta energia, a neutrony powodują tylko rozszczepianie no chyba żeby zmienić warunki(temperatura,ciśnienie), i oddać tyle energii i tych parę MeV.....ale żeby syntezować głupi wodór potrzeba kilkunastu milionów kelwinów i zmarnować 2 porządne ładunki atomowe, a gdzie mamy złoto...
Łojezu
no i co z Wami zrobić...............................
. Proszę Panie Nickiel przenieś tą rozmowę do HYDEPARKU http://fourmkowalskie.home.pl/viewforum.php?f=36.
Chyba tam jest jej miejsce chłopie złoty
HOWGH
no i co z Wami zrobić...............................
Chyba tam jest jej miejsce chłopie złoty
HOWGH
- Grzegorz K.
- Administrator
to co manna, kamień filozoficzny, pokarm bogów:) to wszystko to samo. znane ludziom od dawna, zarezerwowane dla "kierownictwa".
Ormus uważa się z piąty stan skupienia materii. po ciałach stałych, cieczach, gazach i plazmie.
ormus np znaleziono po spreparowaniu mózu krowy:) działa tam jak superprzewodnik.
Występuje we wszystkim naturalnie, przedewszyskim w żywych organizmach. Ormus nie lubi elektromagnetyzmu.
uzupełniając poziom ormusu w organizmie wracamy do stanu pierwotnego.
daje zdrowie, rozwój duchowy, przyspiesza i upgrejduje przewodzenie w mózgu.
to co się dowiedziałem. jeszcze nie testowałem.
To że można to optrzymać w łatwy sposób to już sprawdziłem:)
a i ponoć można z tego mono złota robić prawdziwe złoto.
http://www.vismaya-maitreya.pl/zmiany_w ... zlota.html
trochę składniej i po polsku:P
Ormus uważa się z piąty stan skupienia materii. po ciałach stałych, cieczach, gazach i plazmie.
ormus np znaleziono po spreparowaniu mózu krowy:) działa tam jak superprzewodnik.
Występuje we wszystkim naturalnie, przedewszyskim w żywych organizmach. Ormus nie lubi elektromagnetyzmu.
uzupełniając poziom ormusu w organizmie wracamy do stanu pierwotnego.
daje zdrowie, rozwój duchowy, przyspiesza i upgrejduje przewodzenie w mózgu.
to co się dowiedziałem. jeszcze nie testowałem.
To że można to optrzymać w łatwy sposób to już sprawdziłem:)
a i ponoć można z tego mono złota robić prawdziwe złoto.
http://www.vismaya-maitreya.pl/zmiany_w ... zlota.html
trochę składniej i po polsku:P