Galeria
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Gratuluję! jak na początek bardzo fajnie. Wydaje mi sie tylko że spirala (największa) za bardzo sie na końcu rozchodzi lub to był efekt zamierzony. Ja początki grzeje reszta na zimno wiec zawsze przy budowie formy trzeba uwzgledniec odgięcie po zdjeciu z formy.
Przed zakuciem maluj najpierw miejsca grze bedą zakuwki, a same zakówki osobno. I dopiero zakuwaj. Inaczej wychodzi rdza..... inna sprawa jesli na gorąco sie zakuwa, to zalewaj gesto farba pedzlem.
Przed zakuciem maluj najpierw miejsca grze bedą zakuwki, a same zakówki osobno. I dopiero zakuwaj. Inaczej wychodzi rdza..... inna sprawa jesli na gorąco sie zakuwa, to zalewaj gesto farba pedzlem.
trzewik pisze:Witam Koleżanki i Kolegów,
Kilka stron wcześnie zaprezentowałem swoją pierwszą pracę. Trzeba przyznać, że średnio mi się udała...na szczęście trafiłem na to forum i doradziliście mi abym zrobił sobie matryce. Jeden z kolegów z forum przesłał mi wzór takiej matrycy (za co mu bardzo dziękuję) no i wziąłem się za skonstruowanie własnej matrycy podpierając się informacjami z forum. Efekt stosowania matrycy zamieszczam poniżej. Wiem, że początki eski tzn. sam zawijasek jest jeszcze bardzo nędzny ale popracuję jeszcze nad tym elementem. Proszę Koleżanki i Kolegów o recenzje. Nie wiem dlaczego ale jakoś bardziej podobała mi się pomalowana samym podkładem...
Odnośnie pochwytu- po twojej sugestii faktycznie przydałaby się jej grubość, jeśli chodzi o kółka to będę się bronił. Zależało mi na odcięciu pochwytu od wypełnienia aby uniknąć monotonii motywu roślinnego i aby poręcz nabrała ,,oddechu'', stwierdziłem że taki element najlepiej będzie nawiązywał do reszty.Salaputro pisze:jedynie co mi się średnio podoba to rząd kółek pod poręczą i sama poręcz