Warsztat Łokcia
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Hamer, Jeszcze raz Ci dziękuję. podjechałem tam dzisiaj- miła obsługa, koksik był, pięknie zapakowany u w niezłej cenie. Zapłaciłem 39 zł za worek 40kg. Jak wróciłem natychmiast przetestowałem. Niezła jakość. Jestem Twoim dłużnikiem 
Ostatnio zmieniony 08 mar 2014, 15:06 przez łokieć, łącznie zmieniany 1 raz.
W moim warsztacie chwilowo spokój
Nic nowego się nie pojawiło- nie licząc bałaganu oraz drobnych narzędzi które potrzebowałem sobie odkuć- kilka przecinaków i przebijaków, robię również zestaw młotków średniowiecznych- jak skończę to się pochwalę.
W kuźni w skansenie którą się opiekuję prowadziłem małe warsztaty kowalskie-podkówki szczęścia oraz kute listki
W tym tygodniu zabrałem się tam trochę za robotę.
Wzmocniłem roboczy zabytkowy stół- na którym znajduje się imadło kowalskie(niestety ma złamaną śrubę), wkopałem również pieniek w klepisko- dzięki czemu ma odpowiednia wysokość. Przetransportowałem bele drewniane które w przyszłym tygodniu zamienią się w konstrukcję mocowania wielkiego miecha(miechu?)
Niestety dalej poszukuje kowadła- ale w okolicy nic sensownego w cenie ok.500zł nie ma
W kuźni w skansenie którą się opiekuję prowadziłem małe warsztaty kowalskie-podkówki szczęścia oraz kute listki
W tym tygodniu zabrałem się tam trochę za robotę.
Wzmocniłem roboczy zabytkowy stół- na którym znajduje się imadło kowalskie(niestety ma złamaną śrubę), wkopałem również pieniek w klepisko- dzięki czemu ma odpowiednia wysokość. Przetransportowałem bele drewniane które w przyszłym tygodniu zamienią się w konstrukcję mocowania wielkiego miecha(miechu?)
Niestety dalej poszukuje kowadła- ale w okolicy nic sensownego w cenie ok.500zł nie ma
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Na zdjęciach moja nowa zabawka
Szlifierka
Oraz zdjęcia z drugiej kuźni(w Skansenie) - Kowadło i wiertarka już zamontowane, znalazło się również trochę narzędzi
Palenisko już całkiem sprawne, wykonałem konserwację wielkiego drewnianego miecha z 1723(taka data jest na drewnianych elementach), drewno ustabilizowane, skóra połatana i natarta lanoliną, wykonałem stelaż po miech I DZIAŁA !
A więc kuźnia w skansenie już całkowicie prosperuje
Oraz zdjęcia z drugiej kuźni(w Skansenie) - Kowadło i wiertarka już zamontowane, znalazło się również trochę narzędzi
Palenisko już całkiem sprawne, wykonałem konserwację wielkiego drewnianego miecha z 1723(taka data jest na drewnianych elementach), drewno ustabilizowane, skóra połatana i natarta lanoliną, wykonałem stelaż po miech I DZIAŁA !
A więc kuźnia w skansenie już całkowicie prosperuje
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.