Moje nowe stare słoły
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Moje nowe stare słoły
Mam takie dwa, właśnie skręcam blaty. To chyba wystarczająco solidne co nie??? 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"kowal po to ma kleszcze żeby różne rzeczy trzymać"
Drewno to 7cm balik topolowy a na to położę jakąś blachę ze złomowiska. Widziałem ostatnio taką 5mm ryflowana...
Wózek ułatwia pracę ale jest wywrotny. Docelowo migomacio będzie jeździł po szynie pod sufitem. Na takiej wysokości żebym sobie łba nie rozwalił ale żebym sięgał ręka do pokręteł.
I jeszcze zespawam ze soba wszystkie masy, trzeba redukować ilośc kabli. Tylko muszę do tego zrobić sobie solidne uziemienie.
Wózek ułatwia pracę ale jest wywrotny. Docelowo migomacio będzie jeździł po szynie pod sufitem. Na takiej wysokości żebym sobie łba nie rozwalił ale żebym sięgał ręka do pokręteł.
I jeszcze zespawam ze soba wszystkie masy, trzeba redukować ilośc kabli. Tylko muszę do tego zrobić sobie solidne uziemienie.
Grzesiek chyba myśli aby ją odwrotnie położyć, ryflem do dołu, ale to i tak powierzchnia nie jest równa. A nie chciałbys jednak zastowsowac solidnych profili np. 100x50 na sztorc w ilości 4 sztki po 3 m długości. Spora mobilność i funkcjonalność. Bardzo zgrabnie sie przy tym robi za każdym razem adoptując je pod konkretna pracę.
Tak, myślałem że odwrotnie ją położę. A ryflowana tylko dlatego że taka akurat leżała w dużych ilościach na złomowisku.
Harlem, masz rację co do profili. Oprócz tych dwu stołów mam stół z 4 3metrowych ceowników 160mm, z regulowanymi nogami ( żeby sobie wypoziomować). I faktycznie w zależności co tam składam to sobie te ceowniki przekładam.
Sam stół rozebrać i przestawić to też moment. Polecam wszystkim ten patent.
Harlem, masz rację co do profili. Oprócz tych dwu stołów mam stół z 4 3metrowych ceowników 160mm, z regulowanymi nogami ( żeby sobie wypoziomować). I faktycznie w zależności co tam składam to sobie te ceowniki przekładam.
Sam stół rozebrać i przestawić to też moment. Polecam wszystkim ten patent.
kilka fotek
tak to wygląda u mnie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.