KONKURS "PROWOKACJA"!

tematy odłożone dla przyszłych pokoleń

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Magda
Kontakt:

Post autor: Magda » 03 mar 2010, 22:52

Cofnijcie się do strony 8, przeczytajcie post (ten najdłuższy) Harlema.
,, ...Ze swej strony zwracałem też pilną uwagę na opracowanie pomysłu. Niestety prawie wszyscy z Was przedstawili swoje pomysły w dość szablonowy sposób: karta papieru, szkic ołówkiem, klika słów opisu ..."
Znając już kilka projektów, przeanalizujmy. Miał rację?
Widzę, że wypowiedź o kolorach was zbulwersowała, no ale popatrzcie jakie projekty robi Paweł.
"Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre równiejsze"

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 03 mar 2010, 23:05

O co walczysz kobieto? Jeżeli cytujesz rób to jak trzeba. Dalej Harlem pisze: "Nikt nie pokusił się o projekt w formie plastycznego modelu (co bardzo ułatwia wyobrażenie sobie ostatecznego dzieła), przygotowania chociażby detalu, elementu, pewnej wprawki."

Paweł. Paweł skończył ASP, pochodzi z rodziny o tradycjach artystycznych. MA chłop bogaty warsztat i pewne nawyki w przelewaniu myśli na papier. Chciałbym tak władać rysikiem/piórem/mazakiem jak on. Widzisz krytykujesz warsztat profesjonalisty ze sporymi sukcesami działającego na rynku międzynarodowym... zastanów się nad tym chwilę.
Obrazek

Awatar użytkownika
rav08
forumoholik
Kontakt:

Post autor: rav08 » 03 mar 2010, 23:13

Ale ja naprawde nie mam kredek i nie umie rysować.Wstawiłem szkic żeby zobaczyć co inni zaprojektowali.A że się komuś nie podoba to dla mnie nie jest żadna tragedia najważniejsze żeby mi się podobał efekt końcowy.Ale do tego to daleka droga jeszcze :roll:

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 03 mar 2010, 23:14

rav08 idealnie rozładowujesz atmosferę ;-) A projekt masz fajny.
Obrazek

ornatus
Kontakt:

Post autor: ornatus » 03 mar 2010, 23:53

sory ze dopiero teraz, ale za...any jestem w akcji. To moj projekt i werdykt mnie nie zdziwił. Poszedłem na łatwizne. Czy bez opisu ktos rozszyfruje o co mi chodziło? Niestety bez szerokiego opisu ciezko to chyba zrozumiec dlatego mysle ze to nastepny powod do odrzucenia :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Gość

Post autor: Gość » 04 mar 2010, 00:35

Przestańcie już pić, przestańcie walić głową w ścianę, bo to szkodliwe.
MĘŻCZYŹNI przeczytajcie wypowiedź Harlema z 8str.Pomału i ze zrozumieniem.On też juror.
Nasze prace-projekty (w tym MOJA) był NUDNE conajmniej w formie graficznej. Zaleniliśmy się, nie poszliśmy po kredki, nie kupiliśmy plasteliny i nie nakopaliśmy gliny. Popatrzcie na projekty Pawła. On podkreśla i walorem i kolorem, wydobywa na pierwszy plan to co chce i nie musi pisać "bajki" do projektu.
Ja tu nie urażam MISTRZÓW z pokolenia na pokolenie, tylko wytykam NASZE błędy. Miał nas ten konkurs coś nauczyć w dziedzinie projektowania? To był jego GŁÓWNY CEL.
ps Nie było ograniczeń co do udziału w konkursie nowych forumowiczów.Pozdrawiam-Kobieta

Awatar użytkownika
Magda
Kontakt:

Post autor: Magda » 04 mar 2010, 00:39

Oj, zgubiłam różową "samiczą kokardkę" tam wyżej...Magda
"Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre równiejsze"

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 04 mar 2010, 09:12

Jezu... feministka...

Nie interesuje mnie twoja płeć, nie interesuje mnie jak długo siedzisz na forum. Bardzo uprzejmie proszę cię... odpuść już.
Obrazek

Awatar użytkownika
psychobojca
Kontakt:

Post autor: psychobojca » 04 mar 2010, 10:59

No chyba pojechałem z tym seksizmem :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

nochal

Post autor: nochal » 04 mar 2010, 11:27

psychobojca, to jeszcze zrób solniczkę z męskiego przyrodzenia :-P To będzie dobre połączenie :-D taki zestaw na stół w niedzielny rodzinny obiad. hahaha. zastanawia mnie tylko co ta praca miała wyrażać? jakiś głębszy przekaz :?: hmm

Nieczar
Kontakt:

Post autor: Nieczar » 04 mar 2010, 12:34

świetny pomysł z tą cukiernicą :mrgreen: ...prwadziwa "prowokacja" w duchu wspolczesej postmodernistycznej tendencji do szokowania ludzkim ciałem ,ktore przestało być tabu ...choć dee facto falliczno-waginalne gadżety znane są od zarania :-) ...więc tak do konca nie jest to nic nowego

jak dla mnie trafione w temat ...ale jak pisałem powyżej wszystko zależy od gustu

...niezły patent na ekscentryczny bibelocik .... w pewnych środowiskach zrobiłoby to furorę :lol:

nochal

Post autor: nochal » 04 mar 2010, 12:57

Nieczar, może i coś w tym jest. Jakby głębiej pogrzebać 8-) to może i by znalazł głębszy 8-) sens. Zresztą jak to mówią, najważniejsze to nie szukać dziury w całym. 8-) :mrgreen:

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 04 mar 2010, 21:09

Z mojej strony temat jest zamknięty. Tylko jedna uwaga don Nikiel... nie tłumacz mnie. Użyłem słowa "kobieta" w takim samym sensie jak do ciebie powiedziałbym "chłopie" (chłop czy baba = człowiek). Ja bardzo proszę na przyszłość nie machać mi przed oczyma czerwonymi czy tęczowymi sztandarami równości, bo się zrobię brunatny ;-) Tak jak napisałem Magdzie nie interesuje mnie płeć, nie interesuje mnie ilość postów. Niech się Magda (i każdy inny) jak najbardziej udziela, krytykuje, uczy innych. Ale tak jak ty jesteś wyczulony na "dyskryminację" ja jestem uczulony na niesprawiedliwe ataki na inne osoby. Nie jest istotnym czy chodziło by o Pawła czy o niejakiego Nikiela, Wszebąda, Nieczara czy kogokolwiek. Wracając do mojej "kontrofensywy" wobec Magdy i rzekomej dyskryminacji. Mogłem dać jej warna, bana, cokolwiek. Poprosiłem ją by przestała, co też uczyniła za co jestem jej wdzięczny. A ogólnie to cała ta paplanina jest bez sensu. Czekam z zapartym tchem na następne prace konkursowe :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
rav08
forumoholik
Kontakt:

Post autor: rav08 » 04 mar 2010, 23:08

Całkiem sporą oprawe dostał ten konkurs.Każdy po trochu i jest co czytać na dobranoc przynajmniej.Nikiel jak zawsze dyplomatycznie podszedł do tematu który i tak już sporo odbiegł od głównego wątku.Szkoda by było usówać zbędne posty niech niech zostaną dla potomnych.Ale może by otworzyć osobną galerie dla projektów bo nie każdemu się podoba przeglądanie spamu który i tak mało edukacyjne wychowanie.

Nieczar
Kontakt:

Post autor: Nieczar » 05 mar 2010, 00:21

właśnie dlatego ,ze jest to rzeczony narząd kobiecy w słodkim wydaniu ...a nie w wersji najczęsciej spotykanej ,czyli w exhibicjonistycznym "otwarciu' lub podczas penetracji (czymkolwiek :-/ ) ...wlaśnie dlatego wydaje mi sie to prowokacyjne

...no i ... aby dostać się do cukru trzeba chwycić za... wiadomo co (chcąc niechcąc :-P )

lubię twardy dowcip z anegdotą :mrgreen:

...i faktycznie ...wspolcześnie PROWOKACJA w sztuce to w zasadzie nie istnieje ...to już NORMA :-?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kowalskie archiwum ”